Setari Cookie-uri

Confruntarea finala: Clitoris vs vagin

Se duce de ceva vreme incoace o lupta crancena: care e mai cu mot: clitorisul sau vaginul? Care iti daruieste orgasmul? Care se excita mai usor? Unde trebuie sa te atinga mai intai barbatul? Sau mai bine spus, unde nu?

Punctul principal de atractie in interiorul vaginului este faimosul “G-spot” denumit astfel dupa norocosul care l-a gasit prima oara - doctorul Ernest Grafenberg. Punctul G se gaseste la 5 cm de intrarea in vagin, pe peretele anterior. Este descris ca avand marimea unui bob de fasole si o textura mai rugoasa decat restul suprafetei din jur. Odata stimulat se pare ca ar provoca orgasmul – departe de adevar aceasta afirmatie. Punctul G este (vorba-ceea) o comoara din adancuri, insa nu iti garanteaza mult-doritul orgasm. E placut sa-l stimulezi, ba chiar s-ar putea sa-ti aduca orgasmul o data, de doua ori, dar in niciun caz nu este un soi de buton magic pe care apesi si gata!

Let the games begin!

In clitorisuri sa ne batem si in vagine sa ne intrecem! Pana una alta am ajuns la concluzia ca niciunul dintre aceste organe nu iti garanteaza orgasmul. Ambele provoaca in majoritatea situatiilor senzatii placute la atingere, insa niciunul nu se ridica mai presus de celalalt. Pe de alta parte, statisticile arata ca aproximativ 70% dintre femei au orgasm clitoridian. In apararea vaginului sta drept paznic de seama un studiu publicat in Journal of sexual Medicine ce sustine ca femeile care nu au punct G nu pot avea orgasm.

Clitorisul contraataca prin intermediul maretului Freud, care sustine ca nu se poate ajunge la orgasm vaginal fara a-l exersa pe cel clitoridian mai intai. Insa tot Freud ridica in slavi orgasmul vaginal considerandu-l un nivel superior al adversarului sau.

Bomboana de pe coliva vine abia acum. Se pare ca orgasmul vaginal nu poate exista fara cel clitoridian sau invers. Altfel spus, cei doi nu sunt adversari ci se ajuta reciproc.

Pana una alta, scorul este egal. Prin urmare, va invit sa votati singure in sondajul de pe prima pagina Kudika… macar de dragul procentelor si a articolelor ce vor urma.

Sa va iubiti!

Un articol de Noemi

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.