Setari Cookie-uri

Confruntarea finala: Clitoris vs vagin

Se duce de ceva vreme incoace o lupta crancena: care e mai cu mot: clitorisul sau vaginul? Care iti daruieste orgasmul? Care se excita mai usor? Unde trebuie sa te atinga mai intai barbatul? Sau mai bine spus, unde nu?

Se duce de ceva vreme incoace o lupta crancena: care e mai cu mot: clitorisul sau vaginul? Care iti daruieste orgasmul? Care se excita mai usor? Unde trebuie sa te atinga mai intai barbatul? Sau mai bine spus, unde nu?

Cumva, din pricina tuturor acestor intrebari, clitorisul si vaginul au devenit (fara voie) adversari. In consecinta noi ne asumam sarcina de “mythbusters” si va prezentam….

In coltul din dreapta se gaseste firavul dar curajosul… clitoris!

Sa incepem cu inceputul. Care e clitorisul? Da, stiu, multe veti casca, insa am primit prea multe intrebari legate de acest organ, iar spre dezamagirea mea am realizat ca multe femei habar n-au unde este situat si cum arata.

Asadar… daca stii unde e vaginul (si presupun ca ai aflat pana acum) incearca sa privesti mai sus de el, fix pe centru. Ai sa observi un “mini-penis” fix intre picioarele tale. Felicitari! Ai facut cunostinta cu clitorisul. Nu intamplator l-am botezat “mini-penis”... pe vremea cand mama ta isi facea teste de sarcina (ori in cel mai bun caz se ruga sa-i vina ciclul), organul care astazi a devenit clitoris avea potential sa devina penis. Altfel spus, in prima parte a vietii intrauterine, penisul si clitorisul se dezvolta la fel. Mai apoi, unul continua sa creasca precum Fat Frumos, iar celelalt ramane pitic. Structura ambelor este insa in continuare foarte asemanatoare. Acum, daca ai citit cate ceva despre penis, ai aflat ca e un soi de burete care se face mare si tare atunci cand este inundat de sange. La fel face si clitorisul, motiv pentru care unele femei se plang ca atingerea acestuia in momentul in care este foarte excitata devine dureroasa.

Asa ca in timpul unei hataneli de buna calitate, barbatul nu este singurul caruia i se scoala… simturile.

In coltul din stanga vi-l prezetam pe vanjosul… vagin!

Despre vagin nu va voi da prea multe detalii privind localizarea sa tocmai pentru ca (sper eu) v-ati lamurit pe unde se afla. Ceea ce este bine si util de stiut este ca vaginul are in structura sa un strat muscular care poate fi “lucrat” – cu cat mai tonifiat, cu atat mai placut. Pentru vagin, exercitiile ideale au fost imaginate de catre Kegel.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.