Setari Cookie-uri

Intrebari

Ma intrebam zilele acestea daca as putea gasi undeva, prin cine stie ce mijloace, un manual care sa ma invete si pe mine regulile acestui joc foarte complicat numit dragoste. Marturisesc ca particip la acest joc deja de cativa ani, dar inca nu mi-a fost dat sa citesc regulamentul.

Ma intrebam zilele acestea daca as putea gasi undeva, prin cine stie ce mijloace, un manual care sa ma invete si pe mine regulile acestui joc foarte complicat numit dragoste. Marturisesc ca particip la acest joc deja de cativa ani, dar inca nu mi-a fost dat sa citesc regulamentul.

M-am gandit sa-l caut pe Google. Sper sa gasesc raspunsul la cateva intrebari ce ma framanata, intrucat e un joc care uneori imi place, uneori ma face sa ma simt depasita, alteori ma umple de bucurie si de pofta de viata, iar, de vreo cateva ori, m-a facut sa imi doresc sa renunt, deoarece ma simteam obosita si satula sa mai merg orbeste catre o tinta incerta, in cautarea unui trofeu pentru care nu exista nicio garantie ca ar fi real.

As vrea sa stiu si eu cat de mult iti poti permite sa iubesti, pentru ca banuiesc ca exista o limita sau, mai bine spus, cat de mult din dragostea pe care o simti pentru celalalt poate fi exprimata in fapte, in gesturi si cuvinte. Cat de mult este permis sa oferi inainte sa intreci limita si cat de mult poti ierta, cat de multe poti trece cu vederea inainte sa depasesti cota permisa? Cat este prea mult?

Pun aceste intrebari pentru ca, din toate sfaturile contradictorii pe care le primesti de obicei de la ceilalti participanti “cu vechime” la acest joc, am aflat ca este bine sa tii ceva si pentru tine, ca este bine sa ceri mai mult – sau cel putin la fel de mult – pe cat oferi, iar daca nu ti se ofera macar pe aproape cat oferi tu inseamna ca esti folosit si luat de fraier. Dragostea ta devine o slabiciune pe care celalalt o exploateaza. Desigur ca nu cunosc niciun participant care sa fi ajuns la final sa se bucure de trofeu, ceea ce bineinteles nu inseamna ca asa ceva nu exista, ci doar ca eu nu am cunoscut niciun asemenea cuplu. Dar banuiesc ca totusi exista cativa castigatori si cred ca tot ei au scris si acea carte cu regulamentul pe care eu o caut.

Din scurta mea experienta de viata am mai aflat ca exista oameni care nu-si arata sentimentele si merg pana in panzele albe cu credinta ca indiferenta autoimpusa le da o putere ce-i face superiori semenilor lor, pentru ca aceasta indiferenta ii scuteste de suferintele inutile provocate de dragoste. Asta nu insemna ca ei nu simt, ci doar ca nu o arata. Nici daca iubesc si nici daca sufera. Par de piatra. N-am aflat insa daca acesti oameni sunt fericiti sau macar multumiti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.