Setari Cookie-uri

Parerea lui: Frica vs. Iubire

Astazi este o luna de cand am avut discutia despre despartire cu D. (ultima oara cand am vazut-o).

Frica este opusul libertatii

Fiecare persoana are in sine o anumita flacara, o anumita constiinta care asteapta sa straluceasca, sa se implineasca, nu-i asa? Unii cred ca aceasta flacara ramane pentru tot restul vietii vie in oameni, ascunsa undeva in adanc si poate asa e, dar eu nu cred (cel putin nu inca). In Biblie se vorbeste despre “a-i lasa pe morti sa-si ingroape mortii”. Si atunci cand am ajuns la asta, m-am oprit si m-am intrebat: “cum se poate intampla asta inca din timpul vietii?”, iar explicatia pe care am gasit-o este ca unii oameni pur si simplu prefera sa-si adoarma constiinta, sa gaseasca niste explicatii rationale in urma unor analize, a ceea ce cred ca vor, a ceea ce cred ca au nevoie, a ceea ce cred ca e posibil, uneori ignorand crunt anumite fapte si realitati si construindu-si o iluzie asupra realitatii pe care si-o sprijina construind in jurul lor un mediu care sa le confirme si sa le incurajeze aceasta iluzie. Poate din frica de a nu fi confruntati cu realitatea ca a iubi pe cineva este mai usor decat sa traiesti cu persoana pe care o iubesti cu adevarat. “A iubi inseamna a trudi. Fara truda, iubirea moare, iar fiecare om vrea sa evite asta.” (din Reversal of Fortune, 1991, R. Barbet Schroeder)

Oamenii isi construiesc casa linistii sufletelor lor. Desigur, uneori confunda confortul cu linistea sufleteasca. Si, ca orice casa, este important sa reziste la orice fel de cutremur sau intemperie. Numai ca unele nu rezista. Si atunci m-am oprit din nou si m-am intrebat: “Oare ce anume face ca aceasta casa sa nu ramana in picioare?”

Iar raspunsul pe care l-am gasit este ca frica este cea care ne incuraja (!) sa renuntam chiar si la ceea ce avem atunci cand nu stim ce vrem. Frica este opusul iubirii. Daca iubirea este cea care nu va cadea niciodata, dupa cum spune in Biblie, atunci frica este singura care are puterea, atunci cand o lasam, sa indeparteze dragostea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.