Setari Cookie-uri

Parerea lui: Frica vs. Iubire

Astazi este o luna de cand am avut discutia despre despartire cu D. (ultima oara cand am vazut-o).

“Much fear I sense in you.
Fear leads to anger.
Anger leads to hate.
Hate leads to suffery.”
spune Yoda in Star Wars. Episode I. The Phantom Menace (1999, R. George Lucas)

Calea fricii presupune obligatii, conditii, reguli, “daca” si “trebuie”, raneste, ignora orice respect, chiar si pentru sine, implica dorinta de a-l controla pe celalalt, este lipsita de amabilitate, ne face sa ne para rau pentru altii, implica agresivitate, tristete, depresie, gelozie, tradare, este egoista – se gandeste la ea insasi, judeca si se simte vinovata, creeaza imagini in privinta celorlalti, blocheaza comunicarea, presupune lipsa dreptatii, plateste de mai multe ori pentru aceeasi greseala., este foarte miloasa (mila=frica+lipsa de respect).

Calea iubirii presupune respectul reciproc, respectul fata de toata lumea, responsabilitatea, este plina de generozitate, este neconditionata, plateste o singura data pentru o greseala, face dreptate, este justa si este intotdeauna amabila, lasa persoana asa cum este, implica compasiune (compasiune=iubire+respect reciproc).

Iubirea are calitatea de a creste atunci cand daruiesti si de a se diminua cand o tii doar pentru tine.

Sursa: blogul Din Dragoste pentru D.

Autorul blogului Din Dragoste pentru D. s-a oferit sa ne impartaseasca secretele gandirii masculine prin intermediul unor posturi pe blogul sau. Asadar, ramaneti in continuare pe Kudika pentru a descifra impreuna modul in care privesc lumea, gandesc si, mai ales, iubesc barbatii!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.