Setari Cookie-uri

Proprietar, inchiriez doua garsoniere unui cuplu serios

In lume, se platesc din ce in ce mai multe chirii. Dragostea se exprima in aceiasi termeni ca si comunicarea cu seful de sectie: e o relatie, in fond. Cererea imobiliara pare un sut bine intentionat in fundul economiei moscaite. In realitate, e doar geamatul surd al pasiunilor tinute la distanta.

Dragoste cu autonomie teritoriala

Am prieteni care sustin ca se iubesc, dar locuiesc dracos de separat. Varianta lor pentru presa e ca asa vor ei, de comun acord. Varianta ei, dupa plecarea lui si doua coniace, e ca asa vrea el. Nu-mi amintesc sa fi avut onoarea de a cunoaste un cuplu labartat in doua case prin vointa unanima. Ma refer la combinatiile oficiale si angajate, nu la interactiunile exclusiv sexuale.

Mai sunt si cazurile in care se simuleaza independenta, spre a nu se isca atacuri de panica. Adica el plateste chiria lui, ea pe-a ei, dar el sta mai mult la ea sau invers. O casa sta goala de-a pururi si singurul motiv pentru care inghite bani e ca nu cumva el sa aiba senzatia ca ea i-a pus capastru.

Am o prietena care, de vreo patru ani, sta la un tip, desi, daca-l intreaba cineva pe el, sustine ca locuieste singur. O cheama si-o asteapta fript in fiecare seara, sta-n balcon cu ochii beliti si inima arc, pana o vede intrand pe usa grea a blocului, rasufla usurat si tandru, dar n-o lasa sa-si planteze la el decat pijamaua. Ea isi cara vesnic haine de schimb intr-o punga de plastic; zilnic, pleaca la serviciu direct de la el, cu hainele de ieri in plasa. Asa am apucat-o si nu pricep ce se intampla acolo, ca daca-i vezi, sunt nedespartiti.

Sunt de mana peste tot si se giugiulesc si-n statia de benzina, dar el insista ca, daca se muta impreuna, lucrurile se vor strica. I s-a explicat ca, fie si daca ea isi tine hainele intr-un dulap care se afla la 8 kilometri de sifonierul lui, asta nu se cheama ca au domicilii separate. Dar el scutura din cap si din principii: atata vreme cat in acte ea are alt cod postal, el e linistit, nu sunt concubini, sunt doar iubiti.

Intr-o noapte, ea a vrut sa doarma la ea acasa, fiindca o durea burta. Dar el s-a suparat si, dupa ce s-a certat cu ea chiar si-n timp ce auzea apa de la wc tragandu-se concludent, a reusit s-o scoata din sarite, ea a luat un taxi si si-a transbordat astfel crampele sub acoperisul lui. El a adormit ca un prunc, nu inainte de a sublinia, ca in fiecare seara, beneficiile iubirii de la distanta. Dar asta e un caz aparte, in care doar se mimeaza celibatul, spre a savura, pesemne, gustul privilegiului de-a face exact cum te taie capul. In rest, relatiile amoroase care ocupa doua apartamente au efecte secundare: neincrederi cronice, lipsa de motivatie, deficit de planuri comune.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.