Setari Cookie-uri

Limbajul trupului: Cum sa 'citesti' un barbat

Folclorul urban sustine ca barbatii agata in timp ce femeile sunt agatate. Insa, daca e ne uitam mai atenti, intrejul joc de-a agatatul nu e decat un dute-vino de semnale prin care ambele sexe isi manifesta interesul sau lipsa de interesat fata de persoana din fata lor.

Imbunatatirea aspectului fizic.

Instinctele primare ii spun barbatului ca ii cresc sansele daca arata bine. Vrea sa te impresioneze cu aspectul lui asa ca isi va trece mana prin par, isi va aranja cravata (daca poarta una), gulerul, mansetele, sau orice alta piesa de imbracaminte la vedere. Gesturile acestea echivaleaza in oarece masura cu tendinta femeilor de a-si umezi buzele atunci cand sunt atrase de un barbat si ar putea fi traduse drept “ Vreau sa arat bine pentru tine”.

Transformarea in masculul alfa

Un barbat care flirteaza va incerca sa arate ca este liderul de opinie al grupului. Pentru a reda aceasta impresie e posibil sa isi puna mainile in solduri, sa isi traga stomacul, sa isi umfle pieptul si sa isi incordeze fiecare muschi.

Toate aceste gesturi il vor face sa para mai solid si mai inalt. Prin ele vrea sa transmita ca este puternic, ca poate oferi protectie, si poate aduce intr-o posibla viitoare relatie gene sanatoase.

Pentru a-ti atrage atentia unii barbati recurg la gesturi discrete (cum ar fi aranjarea cravatei, sau asezarea intr-o pozitie studiata) in timp ce altii sunt galagiosi si fac gesturi expansive. Miscarile exagerate sunt un indicator al faptului ca vor sa se diferentieze de grupul din care fac parte astfel incat posibila partenera sa ii perceapa ca indivizi.

Contactul vizual

Cand un barbat iti sustine privirea mai mult decat e necesar atunci poti fi sigura ca e interesat de tine. Acesta prelungeste momentul de contact vizual ca si cand ti-ar transmite ca il fascinezi. De asemenea e posibil ca dupa ce s-a uitat in ochii tai un pic mai mult decat ar fi trebuit, sa isi coboare privirea spre buze si gar si apoi peste intreg corpul pentru a reveni la ochi. (Interesul fata de tine se manifesta si prin faptul ca te lasa sa il vezi admirandu-ti corpul.)

In timpul discutiei e posibil sa se uite la tine cu sprancenele putin ridicate, semn ca te considera interesanta… sau nebuna. Orice ar fi, e mai bine decat sa i se para ca esti plictisitoare.

Contact fizic

Gesturi precum atingerea mainii, a umarului, indepartarea unei scame sau a unui fir de par sau praf, toate acestea sunt mici gesturi fizice prin care barbatul din fata ta iti spune ca te gaseste atragatoare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.