Setari Cookie-uri

Limbajul trupului: Cum sa 'citesti' un barbat

Folclorul urban sustine ca barbatii agata in timp ce femeile sunt agatate. Insa, daca e ne uitam mai atenti, intrejul joc “de-a agatatul” nu e decat un dute-vino de semnale prin care ambele sexe isi manifesta interesul sau lipsa de interesat fata de persoana din fata lor.

Daca te place va gasi o scuza sa te atinga atat pentru a-si manifesta interesul cat si pentru a vadea daca interesul este mutual. Bineinteles ca in conditiile in care atingerea devine insistenta e posibil ca rezultatul sa fie opus celui preconizat si ca barbatul in dicutie sa se trezeasca cu un pahar de bautura aruncat in fata.

Un alt gest care ar trebui sa it idea de gandit e miscarea lui de a te ghida punandu-si mana pe talia ta (pe partea de jos a spatelui). Si aceasta miscare are un dublu rol. Pe de o parte e manifestarea unui instinct de protectie fata de un posibil pericol iar pe de alta parte ii atentioneaza pe altii ca sunteti, sau veti fi in viitorul apropriat, impreuna.

Desi par simpliste, toate aceste gesturi functioneaza, altfel nu s-ar explica cum de rasa umana inca exista. Jocul “de-a agatatul” s-a mai modificat in ultima vreme, sau poate noi ne-am schimbat atat de mult incat uneori nu mai stim cum sa observam si sa interpretam semnale primordiale. Dar daca vrei ca dupa urmatoarea intalnire sa nu te mai gandesti ingrijorata daca va suna sau nu atunci incearca sa urmaresti cu atentie daca apar indicatorii acesti indicatori.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.