Setari Cookie-uri

Atractie sexuala, selectie naturala... si dezmat diavolesc!

Din experienta cumulata, proprie si a grupului de prietene apropiate cu care ne permitem confesiuni mai delicate, fiecare ne construim o parere despre cum isi aleg femeile partenerii. Nu vreau sa zic romancele pentru ca, oricat de mult ne identificam cu mostenirea noastra culturala, intrinsec suntem femei cu toate, oriunde in lume ne-am gasi. De aceea, rezultatele unui nou studiu realizat in America pe 1006 dintre membrele sexului nostru mi se par notabile cu atat mai mult cu cat, dragelor, daca ciuliti bine urechile veti recunoaste ca revelatiile oamenilor astia de stiinta nu fac decat sa confirme experienta voastra practica de femei moderne.

Din experienta cumulata, proprie si a grupului de prietene apropiate cu care ne permitem confesiuni mai delicate, fiecare ne construim o parere despre cum isi aleg femeile partenerii. Nu vreau sa zic “romancele” pentru ca, oricat de mult ne identificam cu mostenirea noastra culturala, intrinsec suntem femei cu toate, oriunde in lume ne-am gasi. De aceea, rezultatele unui nou studiu realizat in America pe 1006 dintre membrele sexului nostru mi se par notabile – cu atat mai mult cu cat, dragelor, daca ciuliti bine urechile veti recunoaste ca revelatiile oamenilor astia de stiinta nu fac decat sa confirme experienta voastra “practica” de femei moderne.

La intrebarea din titlul cartii lor – “De ce fac femeile sex” – autorii Cindy Meston (presedinta comitetului orgasmului femeilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii) si David Buss (psiholog evolutionar) propun teza urmatoare: “pentru majoritatea barbatilor majoritatea femeilor sunt cat de cat atractive din punct de vedere sexual, in timp ce pentru majoritatea femeilor majoritatea barbatilor nu prezinta nici un fel de interes pe plan sexual”. Va mira? Nu, nici nu as fi crezut ca v-ar mira, in contextul in care de la o simpla plimbare pe strada noi primim mai multa atentie de la sexul opus decat catadicsim sa oferim inapoi. Raportul e, intr-adevar, disproportionat: ganditi-va, cati barbati intorc capul dupa voi si cator dintre ei le intoarceti “favoarea”?

Si nu, nu e vorba de pudoare aici, ci doar de biologie elementara: femeile, la nivel anatomic, molecular, hormonal chiar, cauta un mascul pentru perpetuarea speciei in cel mai fericit mod posibil – si prin “fericit” ma refer la generarea celei mai desavarsite mosteniri genetice cu putinta. Feministele dintre voi vor ridica o spranceana, vor pufai dezaprobator, si nu fara motive intemeiate: cum, tocmai sexul frumos, care bate moneda proceselor psihologice complexe din spatele oricarei combinatii cu oamenii cavernelor? Tocmai noi sa ne lasam manate la cuplare de instinctul animalic al reproducerii?

Ei bine, da. Din remarci izolate sau conversatii lungi, lungite de espresso-uri, am ajuns la o concluzie bazata pe statistici ochiometrice, dar una de care sunt destul de sigura incat sa v-o impartasesc aici: feromonii, testosteronul, toti acei factori invizibili de care am vrea sa credem ca noi, femeile, sexul superior intelectual, facem abstractie – influenteaza intr-un mare fel si atractia instantanee cu termen de valabilitate de-o noapte, si pe cea care dureaza, isi infige gherutele in inima ta pana te convinge ca el, cutarica, e “Alesul”. Cu cat nivelul de testosteron al barbatului este mai mare, cu atat fizicul lui (inalt, simetric, robust, maxilar pronuntat, voce groasa) atrage un mai mare numar de femei. Ca nota de subsol, probabil ca, pentru a justifica un “atac” la barbat, si doar una dintre aceste caracteristici fizice e cu destul lipici pentru nesatulele sexului nostru!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.