Setari Cookie-uri

Atractie sexuala, selectie naturala... si dezmat diavolesc!

Din experienta cumulata, proprie si a grupului de prietene apropiate cu care ne permitem confesiuni mai delicate, fiecare ne construim o parere despre cum isi aleg femeile partenerii. Nu vreau sa zic romancele pentru ca, oricat de mult ne identificam cu mostenirea noastra culturala, intrinsec suntem femei cu toate, oriunde in lume ne-am gasi. De aceea, rezultatele unui nou studiu realizat in America pe 1006 dintre membrele sexului nostru mi se par notabile cu atat mai mult cu cat, dragelor, daca ciuliti bine urechile veti recunoaste ca revelatiile oamenilor astia de stiinta nu fac decat sa confirme experienta voastra practica de femei moderne.

Iata cum se explica, stiintific, actele marsave de flirt si furt ale femeilor “rele de musca”. Insa, bineinteles, faptul ca scuza “nu m-am putut abtine” si-a gasit temei validat prin cerculetele aseptice ale cercetatorilor, nu ne incalzeste cu nimic. In lumea reala, vrem sa credem ca moralitatea are un cuvant de spus in relatiile inter-umane si ca barbatul “stantat” cu o verigheta nu mai apare pe radarul femeilor iesite la agatat... dar, cum oricine traieste cu picioarele pe pamant in lumea reala va remarca, deja o luam pe aratura si, mai rau, ne imbatam cu apa chioara. Adevarul crud? Femeile tip Angelina se napustesc asupra specimenelor aratoase fara a arata deferenta Jennifer-elor lumii.

Asadar, decizia tipelor cu scaun la cap ar fi inhatarea unui specimen care nu bate la ochi – “tipul care ma face sa rad” sau “amicul cu care ma simt in largul meu”. Moduri de a deghiza compromisul se gasesc din abundenta, iar realizarea ca atractia de natura pur fizica e un combustibil cu ardere rapida ghideaza multe femei spre alt gen de parteneri – pentru cursa lunga. Ceea ce, iata, ne aduce fix la subiectul miezos al studiului american, sexul – mai exact, de ce fac femeile sex, odata eliminata componenta atractiei din ecuatie?

Raspunsurile pe care le-au primit Cindy Meston si David Buss au fost variate, chiar hilare (“ma scapa de migrene” sau “ca sa il conving sa duca gunoiul”), dar cateva descoperiri fabuloase nu s-au lasat asteptate – fabuloase daca ai trait in sihastrie si/sau privatiune tehnologica! Va invit sa ma capaciti cu un comentariu acid daca nu stiati ca femeile trag la barbati cu bani, sau ca ele (noi) apreciaza valoarea “educativa” a indeletnicirii. Cu adevarat noi sunt procentajele atasate sexului de dragul distractiei sau al imbunatatirii tehnicilor in pat: 60% din studentele chestionate au recunoscut ca au relatii strict sexuale, de tip “friends with benefits”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.