Setari Cookie-uri

Atractie sexuala, selectie naturala... si dezmat diavolesc!

Din experienta cumulata, proprie si a grupului de prietene apropiate cu care ne permitem confesiuni mai delicate, fiecare ne construim o parere despre cum isi aleg femeile partenerii. Nu vreau sa zic romancele pentru ca, oricat de mult ne identificam cu mostenirea noastra culturala, intrinsec suntem femei cu toate, oriunde in lume ne-am gasi. De aceea, rezultatele unui nou studiu realizat in America pe 1006 dintre membrele sexului nostru mi se par notabile cu atat mai mult cu cat, dragelor, daca ciuliti bine urechile veti recunoaste ca revelatiile oamenilor astia de stiinta nu fac decat sa confirme experienta voastra practica de femei moderne.

In Romania, tindem sa estimam gresit numarul de fete dispuse sa faca “sex” si nu “dragoste”: poate dintr-o reminiscenta perspectiva traditionalista, ne-am sustrage automat acestui trend care acapareaza populatia tinerilor activi sexual din lumea occidentala. Auzim din ce in ce mai des termenul “fuck buddies”, dar, dintr-o inexplicabila jena, am vrea sa-l consideram un import american venit pe calea televizoarelor, si adoptat la noi doar intr-o mica masura – un obicei al unei minoritati desfranate, amorale sau inconstiente. Poate ca societatea romaneasca face ochii cat cepele, contrariata si perplexa, cand vine vorba de sex fara atasament pe termen lung pentru ca suntem lezati in simtul nostru etic de sorginte crestin-ortodoxa.

Ca si cum sexul inainte de casatorie n-ar fi un pacat indeajuns de rau vazut in ochii lui Doamne-Doamne, tineretul de azi vine la spovedanie si cu partide de sex diversiv?! “Aoleu, mama!” se plang bunicile prin tramvaie, intre o cruce repezita si alta. Evident, nu multi tineri mai frecventeaza duhovnicul ca pe vremea bunicii, iar fetele in speta, prefera ibovnicul! Editorul de fata lauda evolutia in mentalitate, mai ales in ceea ce ne priveste pe noi, femeile, pentru ca barbatii oricum aveau demult, “din batrani”, permisiunea de a calca stramb. Nu pun semnul egal intre libertatea sexuala, pe de-o parte, si emanciparea femeii si egalitatea sexelor, pe de alta, dar semnul apartenentei, matematic vorbind, e un semn ca lucrurile se misca in directia buna.

In concluzie, de ce un liber arbitru extins, mai nou, la ambele sexe in mod egal se traduce pentru unele femei in dezlegare la sex fara bagaj emotional? “Ca sa dobandesc experienta la capitolul asta”, “In speranta ca, pe parcurs, inlantuirea de nopti se va transforma intr-o relatie”, sau “Pentru ca uneori, dupa o zi stresanta, si noi simtim nevoia unei partide bune” – cate femei hotarate sa-si traiasca viata la maxim, tot atatea raspunsuri!

Un articol de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.