Setari Cookie-uri

Legenda lui Fat Frumos: iubirea trecuta prin foc si sabie

Intr-o zi Mr. Big imi va pasi in viata [] Ma va cauta innebunit pe o ploaie torentiala prin tot orasul pana ma va gasi, si atunci imi va cere mana, dandu-si seama ca a fost un idiot pentru ultimii sase ani si ca vrea sa isi petreaca tot restul vietii alaturi de mine. Acestea sunt cuvintele faimoasei Carrie Bradshaw, vedeta serialului Sex and the City, spuse undeva prin ultimul episod. Frumoasa poveste, frumoase personaje, ca sa nu mai zic ce replici frumoase; ce pacat ca totul e o iluzie.

Cu toate asteptam sa vina Fat Frumos pe un cal alb (sau echivalentul modern) si sa ne cucereasca (detaliile tactice difera de la o femeie la alta). Fat Frumos ne va salva, fie de la o existenta lipsita de sens, fie de la una sub semnul pauperitatii, fie ne va salva de acei demoni care ne bantuie existenta de femei moderne si bineinteles independente.

Si dupa aceea ce se intampla? O sa imi spuneti ca dupa aceea veti trai fericiti pana la adanci batraneti ceea ce e inseamna ca de fapt nu prea stiti nici voi. In teorie totul ar trebui sa mearga de la sine. Asa ca ne lasam relatiile sa se duca pe apa sambetei pentru ca Hollywoodul ne spune ca o iubire adevarata e indeajuns pentru a tine doi oameni impreuna. Logica e urmatoarea: “daca nu a rezistat inseamna ca ceea ce a fost intre noi nu a fost iubire ci doar o iluzie.” Asa ca punem punct si o luam de la capat.

Oare iubirea adevarata nu e si ea o alegere? Oare nu alegem sa iubim pe cineva, cu defecte dar si calitati? Nu e iubirea adevarata, intruchipata intr-o relatie de succes, acea iubire care incepe de la o atractie instinctuala (si necesara oricarei relatii) si se dezvolta treptat, ca urmare a unui efort comun, intr-o pietenie stransa? Nu iubim din prima secunda. Ne indragostim intr-o faza initiala, descoperim omul de langa noi si ne dam seama care e valoarea acestuia. Treptat realizam ca are si defecte, insa acestea sunt initial suportabile, pentru ca apoi sa ne devina dragi. Iar atunci alegem constient sa fim toata viata alaturi de el.

Varianta Hollywood nu lasa loc de defecte. Domnul Perfect hollywoodian este, dupa cum indica numele, perfect. Prin urmare cautam barbatul perfect, nici macar barbatul perfect pentru fiecare dintre noi. Acesta va repara tot ce e stricat in viata noastra, va fi cel mai atent, cel mai dragut, cel mai frumos, cel mai curajos, dar si cel mai sincer. Ne va povesti fiecare detaliu al vietii lui dar va ramane totusi misterios. Ne va citi gandurile, de preferat chiar inainte de a deveni clare chiar si in mintea noastra. Realistic vorbind, de ce ar vrea cineva un astfel de barbat? Am ajunge in final sa fim prinse intr-o relatie plictisitoare alaturi de un iubit enervant de perfect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.