Setari Cookie-uri

Legenda lui Fat Frumos: iubirea trecuta prin foc si sabie

Intr-o zi Mr. Big imi va pasi in viata [] Ma va cauta innebunit pe o ploaie torentiala prin tot orasul pana ma va gasi, si atunci imi va cere mana, dandu-si seama ca a fost un idiot pentru ultimii sase ani si ca vrea sa isi petreaca tot restul vietii alaturi de mine. Acestea sunt cuvintele faimoasei Carrie Bradshaw, vedeta serialului Sex and the City, spuse undeva prin ultimul episod. Frumoasa poveste, frumoase personaje, ca sa nu mai zic ce replici frumoase; ce pacat ca totul e o iluzie.

Cu totii vrem sa descoperim dragostea adevarata iar Hollywood-ul ne invata ca ai o singura sansa in viata sa dai de ea; insa o data ce ai gasit-o nu mai ai nevoie de altceva. O relatie de succes “made in” Hollywood se face dupa reteta pui doua persoane la un loc, mai adaugi un Cupidon cu o sageata, amesteci bine si ai obtinut relatia perfecta. Pe de alta parte, practica ne arata ca iubirea nu se gaseste aruncata pe drumuri gata sa o aduni, ci ca aceasta se cultiva, incepe cu o planta micuta izvorata dintr-o samanta si ajunge dupa ani si ani de munca intr-un copac ce poate tine piept oricarei furtuni. O relatie adevarata se face prin munca, intelegere, si uneori si prin greseli.

Daca ar ramane la nivelul de poveste proiectat pe o panza nu ar fi nimic gresit cu acest frumos basm hollywoodian, dar cand mii de femei sunt indoctrinate de mici sa creada astfel de ineptii, atunci noi, ca societate ne confruntam cu o problema. Zeci de studii facute asupra violentei din filme arata ca barbatii ce le urmaresc ajung sa priveasca violenta ca o parte naturala a vietii (de la viata de familie pana la comportamentele stradale). Oare in cazul acesta nu putem concluziona ca mitologia Hollywoodiana are efecte comparabile asupra femeilor?

Un articol de Ioana I



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.