Setari Cookie-uri

Cum sa supravietuiesti unei despartiri de sarbatori

Oricat de previzibil ar fi fost sfarsitul si oricare ar fi motivele din spate, o despartire ramane o experienta extrem de dureroasa ce ne distruge pentru un timp echilibrul emotional. Iar daca aceasta despartire are loc si in prag de sarbatori cand buna dispozitie pluteste in aer si cand toata lumea pare sa aiba o jumatate alaturi de care se bucura de micile placeri ale vietii, durerea se intensifica.

2. Consoleaza-te

Despartirile ne fac sa ne reanalizam viata, din pacate printr-un ochi mult prea critic. Incercam cu incapatanare sa gasim in periplul nostru sentimental numitorul comun al tuturor esecurilor si inevitabil dam vina pe noi. Asta pentru ca nu reusim sa ne dam seama ca cel mai adesea vina se imparte la doi. Nu exista nimic inauntru tau ce te predispune la esec emotional. O despartire nu e o boala, nu e ceva inscris in codul t au genetic sau un defect de-al tau ci mai degraba e o parte naturala a procesului de maturizare si o amintire ca fiecare om cauta fericirea in propriul fel.

3. Intoarce-te in copilarie

Mai tii minte entuziasmul cu care asteptai Craciunul atunci cand erai mica? Mirosul ametitor al tuturor bunatatilor care iti lasau gura apa, gandul la multitudinea de cadouri, frumusetea luminitelor din pom si a ornamentelor specifice si turele cu sania sau cu alte accesorii improvizate faceau Craciunul sa fie cel mai frumos moment al anului. Da-ti voie sa te bucuri din nou de ele. Mergi prin oras cu ochii lipiti de vitrine, mergi cu prietenii intr-o excursie la munte pentru o zi de schiat sau sanius si nu uita sa iti pregatesti casa de sarbatoare.

4. Rasfata-te

Mergi la un salon de cosmetica pentru o manichiura si o pedichiura facute ca la carte. Dupa ce ai investit atat in relatia care s-a terminat meriti sa investesti si in tine. Cumpara-ti cosmetice noi si cauta o rochie trasnet cu care sa ii uimesti pe toti in noaptea dintre ani. Nu te feri de hainele care nu sunt in stilul tau. Acum e momentul ideal sa te reinventezi si sa intri in noul an ca o persoana mai puternica si mai inteleapta. Iar daca vrei cu adevar o schimbare radicala incearca o coafura noua si o culoare pe care nu ai mai incercat-o. Fii curajoasa si creativa iar noua imagine iti va da un plus de energie si de binedispozitie atunci cand rezervele tale par sa fie pe zero.

5. Aminteste-ti toate lucrurile pentru care ar trebui sa fii recunoscatoare

Ne dam seama ca atunci cand suferi totul in jur e mai gri insa nu poti sa treci de asta pana nu reusesti sa iti amintesti ca esti o persoana deosebita ce merita sa fie iubita. De aceea e bine sa iei un pix si o foaie de hartie si sa scrii toate lucrurile de care poti fi mandra: fiecare succes, fiecare fapta buna pe care ti-o poti aminti, fiecare atu cu care te-ai nascut. Acest exercitiu te va ajuta sa vizualizezi motivele pentru care impasul emotional in care te afli nu e decat o stare trecatoare din care poti extrage lectii utile.

Un articol de Ioana


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.