Setari Cookie-uri

5 Greseli pe care le fac femeile in relatii

Barbatii sunt renumiti pentru felul in care reusesc sa-si distruga relatiile. Unii inseala, altii uita ca o relatie presupune mai mult decat sex iar altii au impresia ca o data ce au cucerit o femeie nu mai e cazul sa depuna prea multe eforturi. Si exemplele ar putea continua. Insa nu putem ignora faptul ca si noi facem greseli ce ne costa uneori chiar relatia in care suntem.

Motivul nu e atat greu de identificat: femeile au o incredere oarba in potentialul unui barbat, chiar si cand acest potential este de fapt doar in mintea lor. Exista numeroase exemple de femei care incep o relatie cu un barbat gandindu-se ca vor schimba pe parcurs ceea ce nu le place la el. Unele chiar reusesc; problema e ca cele care nu reusesc continua sa spere intr-o minune care l-ar face pe barbatul de langa ele sau barbatul la care se intorc sa se schimbe peste noapte. Totusi in cele mai multe cazuri aceste sperante sunt o batalie pierduta inainte de a fi inceput. Daca un barbat nu isi doreste sa se schimbe nu se va schimba.

Daca o relatie nu merge cum trebuie, daca prezenta iubitului nu te face fericita atunci nu are rost sa astepti la nesfarsit ca el sa se schimbe. Iar daca ai pus punct unei relatii atunci nu exista un motiv indeajuns de bun pentru a te intoarce la sursa nefericirii tale. Tine minte ca l-ai parasit cu un motiv.

3. Controleaza-ti gelozia si alte insecuritati. Gelozia are drept principala cauza nesiguranta personala iar nesiguranta e departe de a fi sexy. Insecuritatea izvoraste dintr-un respect de sine defectuos, o problema destul de intalnita in cazul femeilor (dar nu numai) si explicabila in contextul bombardamentului mediatic cu imagini si standarde de frumusete uneori ireale. Pasii pentru construirea unui respect de sine sanatos sunt dificili dar absolut necesari pentru o viata fericita.

Nesiguranta unei femei e reflectata nu doar de felul in care se imbraca dar si de atitudinea ei fata de alte persoane. Spre exemplu, multe femei simt nevoia sa critice aspectul unei alte femei fie din invidie, fie deoarece se simt amenintate de prezenta acestora. Chiar daca ni pare greu de crezut barbatii pot fi extrem de receptivi la astfel de situatii. Poate ca intr-o faza initiala sunt amuzati de gelozia partenerei, insa pe termen lung gelozia constanta poate deveni o problema serioasa.

4. O greseala importanta de care se fac vinovate multe femei e utilizarea sexului pe post de arma. Nu e ceva neobisnuit sa consideram ca barbatii gandesc totul in termeni sexuali. Prin urmare ne gandim ca atata vreme cat e satisfacut din acest punct de vedere nu avem de ce sa ne facem griji. Si de aceea uitam sa ne gandim la el ca la o persoana cu o latura sentimentala ce trebuie de asemenea hranita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.