Setari Cookie-uri

10 Secrete ale unei relatii fericite

Relatiile raman pentru multi dintre noi un mister. Adesea nici cei ce au avut sau au parte de relatii fericite nu sunt foarte siguri ce anume au facut sau fac bine. Asta pentru ca relatiile solide nu necesita doar parteneri compatibili ci si multa munca. Cine spune ca pentru el lucrurile merg de la sine fie e foarte norocos, fie e inconstient sau pur si simplu minte.

In plus, o data ce ati inceput o discutie in contradictoriu nu deviati la alte subiecte mai vechi de cearta. Orice comentariu si critica ar trebui sa fie legate de subiectul in discutie. O cearta nu e un moment bun sa va amintiti ce v-a enervat acum o saptamana sau mai mult.

4. Nu aruncati vina unul pe altul

In cadrul unei probleme e simplu sa aruncati vina in bratele partenerului de cuplu insa e neproductiv. Incercati sa va concentrati pe gasirea unei solutii mai degraba decat descoperirea vinovatului. La urma urmei nu conteaza atat de mult cine a cauzat o problema si mai degraba cum se poate gasi un raspuns adecvata.

5. Adaptati-va la nevoile partenerului

Succesul unei relatii e strans legat de masura in care cei implicati pot raspunde nevoilor celuilalt. Fie ca ne dorim sa fim apreciati, fie ca avem nevoie de sprijin sau atentie, dorim ca partenerul de viata sa raspunda acestor necesitati. Faceti cate o lista in care sa explicati ce ati vrea sa faca partenerul pentru voi. Faceti schimb de informatii si incercati sa respectati dorintele celuilalt.

6. Indragostiti-va din nou

Pare destul de dificil sa va indragostiti de o persoana pe care o iubiti deja si va asigur ca intr-adevar este dificil. Acest lucru presupune, de fapt, o decizie constienta de a te indragosti si eforturi imense pentru a o pune in practica. Dati-va intalniri in oras, surprindeti-va cu mici cadouri, planificati mici aventuri impreuna si fiti cat se poate de dragastosi unul cu celalalt.

7. Nu luati decizii unilaterale

Fie ca vorbim de chestiuni cu impact asupra vietii de cuplu sau doar asupra unuia din membri, orice decizie trebuie sa fie luata impreuna. Un cuplu e o echipa, prin urmare comportati-va ca atare. Discutati impreuna orice problema oricat de nesemnificativa ar parea si invatati arta compromisului.

8. Nu ghiciti, vorbiti

Comunicarea sincera e piatra de temelie a unei relatii fericite. Atunci cand te deranjeaza ceva explica-i celui drag ce anume nu iti place sau nu iti convine. Vrei ca partenerul tau sa faca ceva pentru tine atunci spune-i, nu astepta sa iti citeasca gandurile. Comunicarea sincera poate preveni neintelegerile si frustrarile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.