8 tactici victoriene de flirt

8 tactici victoriene de flirt
Kudika
12 Ianuarie 2010

Generatii la randul experimenteaza iubirea si �jocul de-a agatatul� intr-o maniera proprie. O privire aruncata adolescentilor de pe strada va va convinge ca am dreptate. Ma aud uneori cu groaza spunand ca �pe vremea mea�� sau �cand eram eu de varsta lor�� si imi dau seama ca au trecut doar cativa ani de cand faceam si eu ce fac ei astazi, doar ca intr-un alt fel.

Aceste femei perfecte ce nu aveau voie sa flirteze (doar erau pure) au gasit modalitati prin care sa isi manifeste disponibilitatea si interesul fata de un barbat. Batistute parfumate scapate din mana in preajma unui gentleman, mici accidente destinate pentru a atrage atentia sau o pamblica mai lunga la palarie, toate acestea incercau sa transmita semnale intr-o maniera cat mai discreta. Insa cea mai interesanta metoda de flirt a epocii era jocul cu evantaiul. Acest mic accesoriu din dantela, matase, pene, piele, lemn, fildes etc. avea un rol mult mai important decat acela de a le racori pe domnisoarele si doamnele din secolul al XIX-lea.

Femeile vremii foloseau evantaiele pentru a le transmite celor din jur intentiile lor iar orice gentleman cu intentii serioase trebuia sa stie pe dinafara semnificatia gesturilor. Instructiunile de utilizare a evantaiului arata in felul urmator:

1. Gestul de a misca evantaiul foarte repede insemna ca posesoare obiectului e furioasa conversatia si compania fiind pentru ea iritante.

2. O miscare inceata a evantaiului arata fie dezinteresul fetei fata de conversatia sau de persoana din fata ei, fie faptul ca aceasta e logodita astfel incat atentia pe care i-o acorda un strain e nepotrivita.

3. Evantaiul asezat langa inima si privirile peste evantai ii spun unui barbat ca posesoare este indragostita de el.

4. Evantaiul pe jumatate deschis ce atinge buzele exprima si el iubirea.

5. Un evantai inchis in viteza se traduce ca un gest de ura.

6. Un evantai inchis normal si lovit de palma inseamna sfarsitul oricarei conversatii.

7. Mutarea evataiului dintr-o mana intr-alta il anunta pe partenerul de conversatie ca cineva le urmareste discutia.

8. Deschiderea si inchiderea unui evantai de mai multe ori intr-o perioada scurta de timp ii spune unui barbat ca este nemilos fata de sentimentele femei din fata lui.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri