Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai interesante stiri legate de sex din 2009

Chair daca am pus punct anului 2009 nu ne putem stapani sa nu rasfoim putin arhivele ziarelor virtuale in cautarea titlurilor care ne-au sustinut interesul anul trecut. Desi fiecare domeniu a avut portia sa de titluri demne de prima pagina, stirile ce tin de domeniul sexului au reusit inca o data sa atraga atentia unui public extrem de variat. Va prezentam in paginile ce urmeaza stirile cele mai interesante din anul 2009 ce utilizeaza acest subiect.

Un studiu realizat in Suedia in august 2009 a uimit si a ingrijorat, in acelasi timp, intreaga lume. Multi tineri suedezi considera bolile cu transmitere sexuala un indicator al masculinitatii lor. Vestea unei infectii cu o BTS ii face pe unii sa fie ingrijorati si rusinati, pe altii sa se maturizeze si sa fie mai atenti cand vine vorba de sex, iar pe altii sa se simta mai barbati. Pentru acestia din urma BTS-urile nu reprezinta o problema grava de sanatate ci un motiv de mandrie precum si un motiv de a fi felicitati de prietenii lor ce se inscriu in aceeasi categorie. Stupid? Bineinteles, dar si foarte periculos!

Studiul mai arata ca acest fenomen e restrans la categoria tanara si se aplica doar barbatilor. Tinerele suedeze nu percep aceste boli drept semn al succesului lor la baieti, raporteaza publicatia suedeza The Local. Din cadrul studiului mai reiese si un alt fapt ingrijorator. Atat fetele cat si baietii evita sa foloseasca prezervative in timpul actului sexual. Se pare ca fetele nu vor sa isi supere partenerii cerandu-le sa poarte prezervative, iar baietii se tem ca in cazul in care vin la o intalnire ‘pregatiti’ fetele vor presupune ca au fost percepute drept tinte sigure. Astfel de atitudini puerile nu fac insa decat sa mareasca rata de imbolnavire cu boli precum chlamydia, herpes genital, gonoree etc. Stupiditatea umana poate uneori sa atinga limite incredibile.

3. Contraceptie masculina

Cand vine vorba de metode contraceptive femeile sunt cele carora li s-au pus la dispozitie o serie de optiuni: contraceptive orale, diafragma, inel vaginal, sterilet etc. Barbatii, pe de alta, parte, nu pot folosi decat prezervative. Insa cercetatorii de la universitatea din Edinburg lucreaza la o noua metoda contraceptiva pe care sa o poate folosi barbatii: injectii reversibile cu hormoni, ne informeaza BBC NEWS. Injectiile contin testosteron si progesteron si se fac o data la doua luni. Dozele scad numarul spermatozoizilor iar in momentul in care acesta scade indeajuns de mult, injectia ajunge sa se faca o data pe an. Inventatorii sustin ca efectele sunt complet reversibile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.