Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai interesante stiri legate de sex din 2009

Chair daca am pus punct anului 2009 nu ne putem stapani sa nu rasfoim putin arhivele ziarelor virtuale in cautarea titlurilor care ne-au sustinut interesul anul trecut. Desi fiecare domeniu a avut portia sa de titluri demne de prima pagina, stirile ce tin de domeniul sexului au reusit inca o data sa atraga atentia unui public extrem de variat. Va prezentam in paginile ce urmeaza stirile cele mai interesante din anul 2009 ce utilizeaza acest subiect.

Deocamdata cercetatorii responsabili pentru aceasta metoda de contraceptie cauta aproximativ 400 de cupluri din intreaga Europa care ar fi dispuse sa o testeze. Ramane de vazut cat de mult succes vor avea in a obtine voluntari.

2. Statul Alabama, S.U.A , interzice vanzarea jucariilor erotice

In luna septembrie Curtea Suprema din Alabama a hotarat sa sustina o lege din 1998 care interzice vanzarea jucariilor sexuale adresate femeilor. Legea in discutie a fost atacata in instanta pe motiv ca incalca dreptul la intimitate sexuala. Se pare ca sistemul justitiar din Alabama nu este de acord. Prin urmare, femeile care vor sa isi procure un vibrator sunt nevoite sa treaca granitele statale, ne informeaza cotidianul Birmingham News.

“Moralitatea publica poate fi folosita drept baza legitima pentru reglementarea activitatilor comerciale” au argumentat judecatorii. Conform acestora, promovarea si vanzarea jucariilor erotice nu pot fi catalogate drept actiuni ‘private’ si ‘consensuale’. Prin urmare, chiar daca oamenii au dreptul sa le foloseasca in intimitatea locuintei, statul are dreptul sa interzica distributia lor. Pana una alta, jucariile erotice nu omoara insa armele da. Iar in statul Alabama e mai usor sa cumperi o arma decat sa cumperi un vibrator.

1. Scolile din Texas, S.U.A. si-au restructurat cursurile de educatie sexuala renuntand la politica “abstinenta, si nimic altceva”.

Tot de pe meleaguri americane ne vine o alta stire interesanta. Dupa ce au adunat unu (rata mare a sarcinilor in randul adolescentilor) cu unu (rata mare de infectii cu BTS-uri), autoritatile texane au hotarat ca politica de abstinenta promovata in scoli in cadrul cursurilor de educatie sexuala nu da roade. Problema evidenta a acestor cursuri e ca promovau abstinenta ignorand problemele ce ar putea aparea in cazul in care elevii isi incep viata sexuala, ne informeaza site-ul stateman.com. Prin urmare cursurile de educatie sexuala nu discutau posibilitati de protectie si nu informau asupra pericolului unei sarcini nedorite deoarece autoritatile presupuneau ca predica despre abstinenta ii va tine pe copii departe de “influenta negativa” a sexului. Dupa ce numarul de elevi infectati cu BTS-uri a crescut cu 57% fata de anul scolar 2005/2006, programa cursului de educatie sexuala s-a schimbat pentru a informa elevii atat asupra beneficiilor abstinentei cat si asupra metodelor de protectie si posibilelor probleme.


Un articol de Ioana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.