Setari Cookie-uri

Iubire sau dependenta?

Intr-adevar trebuie sa renunt la mine pentru ca TU sa ma iubesti?

Simbioza

Dansul acesta distrugator in care alergi dupa el, si continui sa ceri,sa ceri il poate face sa plece din ce in ce mai departe.

Ceea ce experimentezi nu este nici pe departe sentimentul de iubire ci doar dependenta, fata de ce poate sa-ti ofere celalat pentru a te simti din nou intreaga.

Daca te simti atasata de cineva astfel incat crezi ca nu poti trai fara El, incearca sa-ti daruiesti tie insati, ceea ce astepti de la cealalta persoana. Aceste lucruri reprezinta parti ale sinelui tau pierdut, sau reprimat si cata vreme nu vei umple acest spatiu, te vei simti mereu in nevoie.

Daca vei continua sa alegi cu sinele ranit, vei alege acea persoana care tu crezi ca vrea acest job, de a te implini si de a reintregi ceea ce sinelui tau ii lipseste, insa problema se pune ca acest cineva isi doreste la randul lui ca golurile din interiorul lui sa fie indeplinite de tine. Intr-o relatie in care amandoi partenerii isi doresc sa obtina dragoste in loc sa o impartaseasca, veti sfarsi amandoi prin a fi dezamagiti si tristi.

Ajungeti sa va invinovatiti unul pe celalat pentru ca nu va simtiti iubiti asa cum ati vrea sa fiti iubiti. Cand se produce despartirea de obicei e din cauza ca unul din voi nu-si asuma repsonsabilitatea pentru propriile nevoie si emotii si il acuza pe celalat de nefericirea lui.

Fericirea nu este exterioara, ea este o stare de spirit interioara si nimeni nu e dator sa te faca fericita. Daca vei astepta ca ceilalti sa o faca vei ajunge sa fi foarte dezamagita.

Gandeste-te ca nimeni nu iti cunoaste mai bine proprrile nevoi si sentimente mai bine decat tine si singura care e capabila sa umple aceste goluri esti tu.

Calatoria nu e usoara si deseori nu sti cum sa te detasezi de aceasta dependenta pentru a experimenta dragostea matura, pentru a te iubi pe tine insati si apoi a amplifica aceasta dragoste intr-o relatie cu o alta fiinta umana de asemenea matura emotional.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.