Setari Cookie-uri

Ghidul relatiilor pentru Sfantul Valentin

E usor sa zicem ca de Sfantul Valentin sarbatorim iubirea, e putin mai greu sa ne dam seama ce anume trebuie sa facem pentru ca aceasta zi sa fie una reprezentativa pentru relatia noastra. Dificultatile ce apar sunt datorate in principal faptului ca fiecare relatie e diferita, avand un ritm particular de dezvoltare.

E usor sa zicem ca de Sfantul Valentin sarbatorim iubirea, e putin mai greu sa ne dam seama ce anume trebuie sa facem pentru ca aceasta zi sa fie una reprezentativa pentru relatia noastra. Dificultatile ce apar sunt datorate in principal faptului ca fiecare relatie e diferita, avand un ritm particular de dezvoltare.

In functie de durata relatiei in care te afli si de felul vostru de a interactiona incepi sa te gandesti daca ar fi potrivit sa faci o miscare sau alta, sa ii cumperi partenerului un cadou romantic specific zilei sau ceva mai serios. Ce ar trebui sa faci daca sunteti impreuna de putin timp? Dar daca ati trecut deja prin destule aniversari mana in mana? Pentru a raspunde acestor intrebari ti-am pregatit un mic ghid personalizat in functie de durata relatiei.

1. Relatie in stare incipienta (maxim o luna)

Sfantul Valentin se dovedeste a fi un moment destul de ciudat pentru relatiile de abia incepute. Cei implicati intr-o astfel de relatie nu sunt inca prea siguri ce anume ar trebui sa faca si cum ar fi percepute gesturile lor.

In cazul unei relatii ce de abia a inceput trebuie sa rezisti tentatiei de a face gesturi grandioase sau prea dragastoase, avand in vederea ca nu ati ajuns probabil in acea etapa a declaratiilor de dragoste. In plus, e indicat sa nu te lasi prinsa de magia momentului pentru a face declaratii de care nu esti inca sigura.

Cat despre cadouri iti recomandam sa nu recurgi la inimioarele generice inscriptionate cu declaratii de dragoste, din motive evidente. Nu cumpara cadouri scumpe ci opteaza pentru ceva simbolic: o felicitare cu un mesaj simpatic (daca te descurci sa o faci cu mainile tale e si mai bine) un cd cu formatia preferata, bilete la o piesa de teatru etc.

2. Relatie noua (pana in 6 luni)

Va cunoasteti mai bine si sunteti mai siguri pe voi si pe relatia voastra astfel incat teoretic nu e atat de dificil sa sarbatoriti Sfantul Valentin impreuna. Totusi trebuie sa tii cont de faptul ca e primul eveniment dedicat iubirii prin care treceti.

Iti recomandam sa sarbatoresti evenimentul cu o cina intima pregatita cu mainile tale. Daca nu l-ai mai invitat niciodata la masa la tine atunci aceasta va fi o ocazie sa iti dovedesti calitatile de bucatar. Pe de alta parte, daca nu e prima data cand pregatesti o cina in doi pentru el atunci incearca ceva deosebit. Organizeaza o seara tematica gatind mancare specifica unei anumite tari. Daca mai pui si muzica potrivita atunci sigur va fi un succes. Fa rost si de un film potrivit pentru a acoperi restul serii si gata. Spre exemplu, pregateste mancare specific frantuzeasca, pune in playlist cativa cantareti francezi de renume si fa rost de un film precum Un american in Paris (An American in Paris- daca va plac filmele musical), Amelie, Ultimul tango in Paris (Last Tango in Paris), Iubire in Paris (Love in Paris) etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.