Setari Cookie-uri

Ghidul intalnirilor din 1930

Nimic nu te face sa pretuiesti timpurile actuale decat o imagine retrospectiva catre regulile de interactiune restrictive ale unei perioade in care egalitatea sociala era inca un concept in curs de implementare. Daca ti se pare ca acum esti victima a regulilor scrise sau nescrise ce te forteaza sa actionezi intr-o anumita maniera cand vine vorba de flirt, intalniri, aventuri etc. incearca sa iti imaginezi cu ar fi fost viata ta daca te-ai fi nascut la inceputul secolului al XX-lea.

Sunt si barbati care nu s-ar grabi sa confirme prima parte a sfatului. Pana si in anii ’30 o batista cu urme de ruj putea functiona drept un semn al succesului la femei, asta bineinteles nu in cazul in care obiectul cu pricina era descoperit de sotie sau logodnica.

3. “Multumeste-ti si flateaza-ti partenerul vorbind despre ceea ce vrea el.”

Interesele unei femei din anii 1930 par sa fie subordonate nevoii de a multumi si flata partenerul. Cee ce ei ii place, ceea ce ea vrea sunt aspecte lipsite de importanta. Intreaga discutie trebuie sa se centreze asupra partenerului. In plus, din tonul sfatului se resimte si faptul ca nu e o idee prea buna pentru aceasta sa il contrazica. Doamne fereste ca el sa se simta in vreun fel prost.

4. Nu uita sa pui un sutien pe tine, mai ales daca ai nevoie de unul.

Ma indoiesc ca cineva care are nevoie de sutien va uita sa si-l puna tocmai pentru o intalnire astfel incat are nevoie de un manual care sa ii reaminteasca.

5. “Nu vorbi in timp ce dansati, fiindca atunci cand un barbat danseaza, vrea sa danseze.”

Fimele hollywood-iene ale anilor ’30, ’40 ne arata exact opusul. Cele mai bune conversatii au loc in timpul dansului. Apropierea fizica incurajeaza conversatiile mai aprinse. Trebuie remarcat ca totusi o astfel de conversatie e pornita cel mai adesea de partea masculina. Nu putem decat sa concluzionam ca e acceptabil sa vorbesti cand dansezi dar doar in cazul in care nu esti tu cea care face primul pas.

6. “Nu il mangaia in public. Orice gest de afectiune in public e de prost gust si, in general, il face sa se simta umilit.”

Urmatorul pas e sa iti interzica sa zambesti, doar si asta indica afectiune. Si din nou, e acceptabil pentru el sa isi puna mana pe talia ta atunci cand intrati intr-un local insa tu nu ai voie sa ii atingi bratul.

7. “Nu sta in pozitii ciudate si nu arata ca esti plictisita, chiar daca esti. Fii alerta, si daca trebuie sa mesteci guma atunci ai grija sa o faci cu in tacere cu gura inchisa”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.