Setari Cookie-uri

Ghidul intalnirilor din 1930

Nimic nu te face sa pretuiesti timpurile actuale decat o imagine retrospectiva catre regulile de interactiune restrictive ale unei perioade in care egalitatea sociala era inca un concept in curs de implementare. Daca ti se pare ca acum esti victima a regulilor scrise sau nescrise ce te forteaza sa actionezi intr-o anumita maniera cand vine vorba de flirt, intalniri, aventuri etc. incearca sa iti imaginezi cu ar fi fost viata ta daca te-ai fi nascut la inceputul secolului al XX-lea.

Pozitia reglementara: picioarele apropiate sau pozitia picior peste picior, spatele drept, talie arcuita, umerii drepti, mainile impreunate in poala sau pe masa. Cat despre plictiseala, cum ai putea indrazni sa il insulti parand neinteresata de cuvintele lui?

8. Nu te comporta prieteneste cu chelnerul sau cu alti barbati. “Barbatii (cu care te intalnesti) merita si isi doresc toata atentia ta.”

Prin urmare, pentru ca intentiile tale sa fie clare trebuie sa ii arati partenerului inca de la prima intalnire ca nu mai exista nimeni pe lume in afara de el. Ba chiar e preferabil sa astepti aprobarea lui pentru a nu te comporta ca o regina de gheata.

9. “Nu fi sentimentala si nu incerca sa il faci sa spuna ceva ce nu vrea facand apel la emotiile lui.” Si nu care cumva sa incepi sa plangi, mai ales in public pentru ca barbatilor nu le place asta.

Ce conteaza sentimentele tale sau ca te-a facut sa plangi? Nu, important e sa nu se simta el prost si sa atragi atentia celorlalti asupra gradului de nesimtire al partenerului tau.

10. “Ultima picatura e sa te imbeti pana ajungi in stadiul de inconstienta. In acesta caz sunt sanse mari sa nu mai auzi de el niciodata.”

Daca ajungi sa te imbeti de pici sub masa eu zic ca ai probleme mai mari decat faptul ca cineva care te-a plictisit atat de tare incat a trebuit sa golesti pahar dupa pahar nu vrea sa te mai vada. Ultima imagine cu tanara lesinata si gata sa alunece sub masa reprezinta lovitura de gratie a ghidului. Langa ea, barbatul sta cu un carnetel in mana (probabil infama agenda neagra pe care o detine orice Casanova in devenire) si isi noteaza ceva. Putem doar specula pe baza informatiilor ce nu sufera amanare: “bani aruncati aiurea”, “bine ca i-am vazut piciorul dezgolit mai devreme ca acum nu mai am nici o sansa”, “si eu care eram nervos ca vorbea in timp ce dansam; cine s-ar fi gandit ca mai tarziu nu va mai fi in stare” etc.

Sfaturile acelei vremi sunt in ton cu filmuletele produse de guvernul american prin anii ’40-‘50 pentru a educa tinerii pe subiectul intalnirilor, relatiilor etc. Dintre subiectele acestor filme se remarca: cum sa atragi un sot adecvat, cum sa recunosti dragostea adevarata, cum sa spui nu, care e limita acceptabila de mangaieri etc. Aceste filme erau in general rulate in timpul orelor de scoala, intr-o versiune incipienta a orelor de educatie sexuala de astazi. Printre titlurile vremii se numara: Dating Do’s and Don’ts din 1949, How Much Affection din 1958, How to Say No din 1951, How Do you Know It’s Love din 1950. V-am pregatit o parte din Dating Do’s and Don’ts iar daca sunteti interesate de subiect veti da si peste celelalte filmulete pe youtube. Imaginati-va o clasa de adolescent urmarind filmuletul si pregatiti-va pentru o partida buna de ras.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.