Setari Cookie-uri

5 motive pentru care suntem atrase de barbatii in uniforma. Suntem?

Ce are un barbat in uniforma fata de alti barbati? De ce imaginea unui barbat intr-o uniforma eleganta, perfect asezata si fara nici o cuta ne face sa ni se taie respiratia si sa ni se moaie picioarele?

Ce are un barbat in uniforma fata de alti barbati? De ce imaginea unui barbat intr-o uniforma eleganta, perfect asezata si fara nici o cuta ne face sa ni se taie respiratia si sa ni se moaie picioarele?

Nu vreau sa generalizez, sunt si destule femei imune la farmecele uniformei precum sunt si femei ce fac o obsesie din asta- un barbat nu exista pentru ele daca nu poarta uniforma. Eu ma incadrez intr-o categorie de mijloc - uniforma e un fel de bonus ce creste sansele unui barbat de a iesi in evidenta. Cand se intampla sa ajung printr-o baza militara sau sa asist la o parada militara ma simt ca un copil in fata unui stand cu bomboane- chiar daca n-am voie sa pun mana pot totusi sa privesc.

Dupa cum ati observat nu ma refer aici la orice fel de uniforma, ci la cea militara. Barbatii in uniforma militara (iar daca e uniforma de gala cu atat mai bine) par sa aiba acel ‘je ne sais quoi’ la care femeile raspund pozitiv (constient sau inconstient). Cand stai sa te gandesti mai bine iti dai seama ca exista cateva motive clare responsabile pentru acest ‘fetis’:

1. Uniforma- intuchiparea curajului si al sacrificiului

Principalul motiv care imi vine in cap drept scuza pentru aceasta irationala atractie e felul in care suntem ‘indoctrinate’ inca de mici, fie prin cartile pe care le citim, fie prin filmele la care ne uitam. Suntem invatate sa romantam ideea de razboi si razboinici. Avem in minte barbati curajosi, dispusi sa se sacrifice de dragul tarii, de dragul familiei ba chiar si de dragul unor oameni de care sunt legati doar prin cetatenie.

Ne imaginam ca atunci cand un barbat imbraca uniforma in discutie acesta isi asuma o responsabilitate infioratoare si anume aceea de se pune intre noi si pericol. Daca e intr-adevar asa depinde de la persoana la persoana.

2. Uniforma- simbol al puterii

Femeile graviteaza inconstient spre barbati puternici sau care detin puterea. Uniforma ne indica faptul ca barbatul care o poarta e puternic atat fizic, calitatea necesara pentru a indeplini sarcinile meseriei, cat si psihic, pentru a face fata provocarilor unui posibil conflict armat. Daca cea de a doua dimensiune a puterii nu e vizibila, cand vine vorba de puterea fizica corpul acestora sta drept dovada. Stim ca aparentele inseala si ca o carte nu ar trebui judecata dupa coperta dar totusi e greu sa ignoram un corp tonifiat cu muschi frumos reliefati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.