Setari Cookie-uri

5 motive pentru care suntem atrase de barbatii in uniforma. Suntem?

Ce are un barbat in uniforma fata de alti barbati? De ce imaginea unui barbat intr-o uniforma eleganta, perfect asezata si fara nici o cuta ne face sa ni se taie respiratia si sa ni se moaie picioarele?

3. Uniforma- aspectul ingrijit

Un barbat in uniforma trebuie sa arate ca scos din cutie, si asta nu e ceva optional; uniforma impune un anumit aspect si o anumita atitudine. In momentul in care incalci aceste reguli dezonorezi uniforma si intreaga institutie, cel putin asta mi-a explicat candva un prieten din domeniu. Prin urmare un barbat in uniforma trebuie sa se ingrijeasca: unghiile trebuie sa fie intotdeauna taiate, parul aranjat perfect, hainele calcate la dunga. Meseria ar trebui sa le inspire acestora o disciplina de fier ce acopera toate domeniile vietii; teoretic macar, stiu sa faca curat dupa ei, sunt ordonati, ba chiar unii mai stiu sa si gateasca.

4. Uniforma- promisiunea subliminala a sigurantei

Femeile vor sa se simta protejate. Impotriva a ce? Se pare ca e mai putin important. Ba chiar mai mult decat atat, foarte multe femei au visat la un moment dat ca sunt un fel de Ilene Cosanzene moderne ce asteapta sa fie salvate de Fat Frumos. Un barbat in uniforma e un fel de Fat-Frumos, are acea alura de erou modern ce te poate salva, oricand, oriunde si de orice. Putem macar visa ca e asa.

Pe un ton ceva mai realist, o alta certitudine pe care o aduce uniforma e siguranta materiala. Nu trebuie sa fii materialista ca sa te gandesti totusi ca ai vrea sa ai alaturi pe cineva care isi poate asuma responsabilitatile financiare ale unei familii.

5. Uniforma- echivalenta politetii si a cavalerismului

Un barbat in uniforma ar trebui sa fie imaginea intruchipata a unui gentlemen. Pana si cuvantul cavalerism se leaga direct de ideea de armata. Multi dintre ei au niste maniere de invidiat fiind adevarate ‘fiinte sociale’. In plus, daca au ajuns vreodata sa participle in conflicte armate, atitudinea lor vis-a-vis de viata devine una de invidiat. Invata sa aprecieze lucrurile ce conteaza cu adevarat.

Un aspect mai putin evident e efectul pe care il are asupra propriei vanitati ‘ingenuncherea’ unui barbat ce indeplineste toate aceste calitati.

Toate acestea sunt doar cateva dintre fatetele evidente sau mai putin evidente ale acestui fenomen. Nu spune nimeni ca barbatii in uniforma intrunesc toate aceste criterii; barbatii in uniforma, asa cum ii vedem noi, sunt reali mai ales in mintea noastra. Ma indoiesc ca femeile prinse intr-o zona de conflict vad barbatii de pe tancuri sau din masini ce trec pe strazile oraselor distruse prin aceasta prisma. E usor sa iti imaginezi ce vrei tu atunci cand ii vezi in afara sferei directe de actiune.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.