Setari Cookie-uri

Scurta privire asupra increderii in cuplu

Fara a pretinde ca dam o definitie celor doi termeni, incredere si relatie, credem ca oricine este de acord ca increderea confera un sentiment de siguranta din partea unei persoane.

Fara a pretinde ca dam o definitie celor doi termeni, “incredere” si “relatie”, credem ca oricine este de acord ca increderea confera un sentiment de siguranta din partea unei persoane.

In ceea ce priveste relatia de cuplu, rezultata tocmai din atractia si/sau increderea dintre doi parteneri, acesta este un aspect deasupra caruia primeaza statutul de interdependenta dintre cei doi.

Nu o data s-a pus intrebarea cat de greu sau cat de simplu este sa ai incredere, pana unde merge ea si daca exista o reteta conform careia toleranta si increderea sa se poata inveta.

E foarte important sa ne simtim liberi intr-o relatie, sa stim ca putem alege fara sa trezim suspiciuni nemeritate din partea celui iubit. Acest lucru va fi posibil daca vorbim de o relatie armonioasa, echilibrata si nu despre una in care increderea este foarte scazuta sau chiar inexistenta.

E nevoie sa admitem, asadar, ca relatiile sunt de mai multe tipuri, in functie de raportul de interdependenta dinte persoane: de amicitie, de prietenie, de iubire, familiala.

Exista relatii in care fiecare partener are puterea de a face alegeri, fara sa solicite permanent parerea celuilalt. La capatul opus, exista cupluri care nu-si pot rezolva usor conflictele datorita neincrederii. Prezenta geloziei genereaza nesiguranta de sine si de aici sentimentul de instabilitate, de neincredere, gandul ca celalat ar putea fi inlocuit de un partener mai atragator sau mai inteligent, mai sarmant, etc.

Indiferent de aspectul ei, relatia se bazeaza pe un triptic emotional; daca lipseste una dintre verigi se ajunge automat la scaderea celorlalte doua.

Acest triunghi consta in incredere, iubire si respect. Cat de frumos si cat de greu in acelasi timp!

A iubi inseamna a accepta; a iubi inseamna a ierta; a iubi inseamna a spera si cate si mai cate…

In sufletul fiecarui om exista un dulapior secret de la care tasnesc involuntar catre partener focarele iubirii, rezultate din increderea in libera comunicare, lipsa falsei pudori, prezenta certitudinii, a consecventei in iubire, indiferent de circumstante.

Involuntar apar visele, dorintele si implicit relatia.

Primii pasi intr-o relatie noua, primele saptamani impreuna sunt minunate. Atractia este foarte puternica si fiecare descopera personalitatea celuilalt, calitatile, dar si defectele care-l fac sa fie unic. Invatam sa ne iubim si sa ne respectam reciproc, pentru ceea ce suntem. A incerca in timp sa schimbi convingerile partenerului tau, tabieturile, grupurile de prieteni sau interesele personale este o greseala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.