Setari Cookie-uri

Sex? Nu, multumesc, poate mai tarziu!

Importanta sexului in cuplu s-a dezbatut intens, concluzia fiind ca o relatie nu poate rezista in timp fara acest ingredient.

Importanta sexului in cuplu s-a dezbatut intens, concluzia fiind ca o relatie nu poate rezista in timp fara acest ingredient. Sexul creeaza o legatura fizica stransa intre parteneri, influentand direct comportamentul sau starea de spirit.

Insa, de multe ori apetitul sexual nu este la fel de intens pentru ambii parteneri. Daca nu este rezolvata la timp, aceasta problema poate cauza frustrari si nemultumire in cuplu. Lipsa poftei de sex este intalnita mult mai des la femei decat in cazul barbatilor, iar cauzele pot fi multiple: stresul, oboseala, pilulele anticonceptionale, probleme de natura medicala, sau chiar o viata sexuala mult prea activa.

Chiar daca ultimul motiv poate parea mai putin plauzibil, acesta este strans legat de o alta cauza importanta: nesatisfacerea anumitor dorinte de natura sexuala. O relatie sexuala poate fi considerata implinita doar daca amandoi sunteti satisfacuti. Altfel, daca de la un timp preferi alte activitati mai distractive decat "rutina" sexului, ar fi cazul sa iei masuri cat mai repede. In special daca partenerul tau inca nu si-a dat seama ca este potentialul vinovat pentru aceasta situatie.

1. Nu deveni jucaria lui

Parca mai ieri erai nemultumita de activitatea sexuala care consta doar intr-un preludiu scurt, cateva minute de placere si…cam atat. Insa, de la un timp situatia a luat o intorsatura total opusa. Bineinteles, esti fericita, dar parca nu-ti surade nici sexul 7 zile din 7, de 2,3 ori pe zi.
Categoric, a devenit prea mult. Este un lucru minunat sa ai un asemenea partener potent alaturi, care isi doreste sa te inalte tot mai des pe culmile placerii, dar daca uneori mai preferi si momente de respiro, este perfect normal. Nu ezita sa ii spui si lui, fara sa-ti fie teama ca nu te va intelege. Daca si tu ai dat dovada de intelegere in perioadele lui mai putin laudabile, si el ar trebui sa faca acelasi lucru. Nu deveni in timp un fel de jucarie, usor de modelat dupa placerile lui.

2. Impune limite

Sexul pe fuga poate fi deosebit de incitant, in special pentru barbati. Insa, in general avem nevoie si de gesturi de afectiune, cuvinte tandre, care sa sporeasca pasiunea. De aceea da-i de inteles daca nu esti o impatimita a sexului pe apucate, doar de dragul pasiunii. Uneori este incitant, aducand savoare in relatia de cuplu dar nu trebuie sa devina o obisnuinta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.