Setari Cookie-uri

Cele mai grave pacate: Pedofilia si hirotonisirea femeilor!

Dupa scandalul sexual in care a fost implicat Vaticanul in urma cu cateva luni, autoritatea clericala a hotarat revizuirea pedepselor pentru preotii pedofili, insa potrivit New York Times, aceast gest nu a facut mai mult decat sa agite spiritele. In binecunoscutul lor protectionism la adresa traditionalismului si patriarhatului bisericesc, oficialii de la Vatican au statuat printre altele ca hirotonisirea femeilor este un pacat similar pedofiliei.

Cred ca Bridget Mary Meehan, una dintre femeile americane care a fost hirotonisita episcop, in cadrul unei mici miscari catolice din Statele Unite si Europa, explica mai bine decizia Vaticanului, desigur, din punctual ei de vedere: “Cred ca ne vad ca pe cel mai urat cosmar al lor si fac tot ce pot ca sa opreasca asta”.

Bridget Mary Meehan face parte din miscarea “Roman Catholic Womenpriests” ce pretinde ca pana in acest moment au fost hirotonisite 100 de femei, dintre care majoritatea provin din Statele Unite. Americanii au fost de altfel mereu deschizatori de drumuri in privinta a tot ce inseamna nou in ordinea sociala si nu mira ca ei au pareri favorabile accepatrii femeilor in biserica.

Astfel, in ultimii 20 de ani, sondajele de opinie au aratat o sustinere larga in randul catolicilor americani in privinta includerii femeilor in ordinul religios, in ciuda nesustinerii liderilor bisericii, arata New York Times. Ultimul sondaj, efectuat de catre CBS News si care a fost dat publicitatii in luna mai, arata ca 59% dintre americanii caolici sunt in favoarea hirotonisirii femeilor, in timp ce doar 33% se opun.

Sursa: Garbo.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.