Setari Cookie-uri

Regulile femeii moderne

De-a lungul istoriei, desi femeia era situata pe o treapta ierarhica inferioara barbatului, aceasta era cea care ii coordona fiecare miscare: Cleopatra si Caesar, printesa din Asia Centrala, Roxana, si Alexandru Macedon, Josephine si Napoleon.

b) Stilul comunicativ reprezinta una dintre trasaturile definitorii ale femeii moderne. Ea are un caracter sociabil, fiind inconjurata de foarte multe persoane. Desi are un program extrem de incarcat, aceasta reuseste sa intretina relatiile cu anumiti oameni din viata sa nu doar telefonic, ci si prin iesiri regulate in oras, la petreceri, cocktailuri, aniversari sau vacante.

c) Increderea acordata propriei persoane joaca un rol important in viata femeii pentru ca un timp petrecut cu propria persoana, in care sa isi satisfaca micile placeri, reprezinta mentinerea echilibrului intre familie si cariera. Cateva ore la masaj, o baie relaxanta, o iesire la shopping cu prietenele, o sedinta la sala de fitness pot face minuni, ajutand femeia sa isi incarce bateriile si, oferindu-i, concomitent, posibilitatea de a se relaxa si de a se bucura de propria persoana.

Desi traim intr-o lume in care femeile au drepturi egale cu cele ale barbatilor, Orientul isi pastreaza traditiile si obiceiurile.

In tarile din Orient, libertatea este marginita, iar drepturile sunt limitate pentru persoanele de sex feminin, femeia musulmana fiind o femeie supusa barbatului. Pentru ea cariera nu exista, dedicandu-se in intregime vietii de familie. Mai mult, infidelitatea se pedepseste prin aruncarea cu pietre in femeie in piata publica, iar divortul este interzis, fiind posibil doar in cazuri exceptionale.

Astfel apare intrebarea: Femeile musulmane nu au dreptul la modernizare?

Un articol de Amelia Ciurica


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.