Setari Cookie-uri

Vreau sa fiu milionar

M-am uitat ieri, fara sa ma pot desprinde, la una dintre editiile emisiunii "Vreau sa fiu milionar". Si mi-am dat seama ca, dincolo de convingerea noastra amara ca doar cei care fura pot avea bani, ca doar cei necinstiti vor ajunge bogati, va ramane pentru totdeauna in noi speranta curata, licarul cel fara de moarte al gandului ca, totusi, exista dreptate pe lume.

Vom spera mereu ca acei care au invatat vor primi recunoastere si laude. Ca toti cei care muncesc vor fi rasplatiti pe masura trudei lor si vor avea parte de toate bucuriile vietii. Ca oamenii culti, care n-au gasit in viata lor alta mai frumoasa si mai cu folos zabava decat cetitul cartilor, vor deveni milionari. Si mi-am amintit de filmul care a primit atatea premii si atatea lacrimi, Vagabondul milionar, si am inteles ca emotia si efervescenta mea sunt indreptatite.

Fiecare dintre noi, oameni buni, merita sa fie milionar. Fiecare dintre noi are dreptul la fericirea curata si la indemana pe care ne-am putea-o lua dintr-un simplu gest daca am avea bani multi, chiar mai multi decat ne trebuie. “Vreau sa fiu milionar” inseamna, de fapt, vreau sa fie totul simplu pentru mine. Vreau sa imi pot indeplini visele chiar in dimineata de dincolo de noaptea in care le-am visat, vreau sa imi traiesc iubirea fara sa am grijile materiale pe care le am acum, vreau sa stiu ca voi avea copii care nu vor fi oropsiti niciodata de teama zilei de maine.

M-am uitat la emisiunea “Vreau sa fiu milionar” cu atentia, cu tresarirea, cu strangerea de inima pe care le am atunci cand ma privesc in oglinda.

Sursa: Coffeechat.ro, un articol de Alice Nastase Buciuta
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.