Setari Cookie-uri

Problema cainilor maidanezi: eutanasie versus sterilizare

Problema cainilor fara stapan din intreaga tara este departe de a fi rezolvata. Din pacate pentru noi, dar si pentru bietele animale, autoritatile si fundatiile pentru protectia animalelor sunt intr-un continuu razboi si se pare ca nu vor ajunge prea curand la un consens.

Reprezentantii orasului Brasov nu au asteptat ca Guvernul sa faca ceva, asa ca au luat problema in propriile maini si s-au apucat de treaba. Inca din anul 1996 specialistii au inceput sterilizarea cainilor fara stapan. In sprijinul lor au venit cateva organizatii pentru protectia animalelor. Operatiunea a avut un adevarat succes, Brasovul fiind singurul oras din tara in care nu mai exista niciun caine comunitar. Au fost sterilizati aproximativ 20.000 de caini, in timp ce 10.000 au fost dati spre adoptie (persoane din tari straine au adoptat peste 1000 de caini pe an).

Mangalia este un alt oras care tace si face: primaria a adoptat un regulament, prin care toti proprietarii care au caini fara pedigree sau fara carnet de sanatate si care nu au cum sa demonstreze ca sunt de rasa, sunt obligati sa isi sterilizeze animalele pana in luna martie a anului urmator. In caz contrar acestia vor fi amendati.

De ce Bucurestiul si alte orase din Romania nu urmeaza aceste exemple? Asteptam ca animalele sa dispara, sa se evapore, in timp ce parlamentarii se incaiera in salile de sedinta deoarece nu ajung la niciun acord. Chiar nu intereseaza pe nimeni soarta acestor animale?


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.