Setari Cookie-uri

Parerea Andreei: Sindicatul femeilor frumoase - munca e grea!

Nimeni nu spune ca meseria de model e una usoara... si totusi date fiind privilegiile si avantajele, este cu adevarat situatia atat de dramatica?

Fotomodele se coalizeaza impotriva condiitilor proaste de munca. Cele mai frumoase si mai bine platite femei din lume cer sa se puna punct abuzurilor din industrie. Nimeni nu spune ca meseria de model e una usoara... si totusi date fiind privilegiile si avantajele, este cu adevarat situatia atat de dramatica?

Model Alliance este initiativa fostului model Zara Ziff, iar alaturi de ea in comitetul de conducere sunt Coco Rocha sau Amy Lemons. Principalele puncte din misiunea propusa de Zara Ziff sunt respectarea lucrului cu minorii, impunerea transparentei financiare in colaborarea cu agentia, eliminarea hartuirilor sexuale, recunoasterea dreptului la studii al fiecarui model, incurajarea unui mediu sanatos de lucru si de viata. Exista deja cazuri documentate in care lucrurile au alunecat pe o panta periculoasa si s-au inregistrat violuri sau de hartuiri sexuale, procese intentate agentiei care fura din banii castigati de modele si, desigur, cazuri de anorexii si alte dereglari alimentare sau psihologice.

model
Toate acestea sunt parte din viata noastra a tuturor. Codul muncii si etica de lucru sunt reglementate pe hartie, dar trebuie obtinute in viata de zi cu zi prin conduita personala. Majoritatea nu suntem atat de norocosi incat sa compensam nefericirile si abuzurile zilnice printr-un stil de viata luxos sau cel putin asigurat, ca cel al modelelor.

Industria de modeling este una toxica, o stim cu totii. Nu incepi o cariera de model daca esti timida, nesigura, naiva sau nedescurcareata. Nu e loc pentru prostute sau pentru cele slabe de inger. Asta este adevarul. Cand meseria ta este sa fii un accesoriu uman pentru a pune in evidenta obiecte de vanzare, iar tu accepti sa o practici, e clar ca si etica ta e indoielnica (nu o spun doar eu, o spune chiar unul dintre modele, Dana Drori: "And I understand that models, by definition, are commodities; we are visual tools used to sell products").
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.