Setari Cookie-uri

Video: Decoratiuni handmade pentru Paste

Sfaturi pentru decorarea mesei

3. Oua din ata

Acestea au un aspect unic, transparente si delicate, parca tesute doar din abur. Pentru a le realiza, iti trebuie cateva baloane de dimeniuni diferite, o solutie lichida de apretat si o ata mai solida, eventual pentru broderie, in diferite culori.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa umfli baloanele pana capata forma ovala.

Toarna apretul intr-un vas cu gura destul de larga si scufunda usor ata in aceasta solutie. Tine la indemana un vas gol pe care sa sprijini balonul astfel incat daca se va scurge ceva de pe el, sa te asiguri ca nu faci dezastru in camera de lucru.

Ia apoi sfoara inmuiata in apret si infasoara pe tot balonul. Nu exista o anume directie in care sa faci asta ci lasa-ti mana sa se invarta peste tot. Ai grija sa lasi un spatiu cam de un deget la gura balonului ca sa il poti scoate la sfarsit.

Dupa ce ai acoperit tot balonul, leaga-l cu o sfoara si atarna-l undeva la uscat. Ca sa obtii oul de sfoara, trebuie sa “sacrifici” balonul. Incearca sa nu-l spargi direct ci fa-i o mica gaura, astfel incat aerul sa iasa treptat.Cand s-a dezumflat complet, scoate-l prin spatiul pe care l-ai lasat cand ai inceput sa infasori ata.

Citește și:

Ouale astfel obtinute pot fi asezate intr-un cosulet pe masa sau poti trece o sfoara prin ele ca sa faci un fel de ghirlanda.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.