Setari Cookie-uri

Advertorial (P) O mana fina si ingrijita inseamna eleganta

Daca nu o cunoasteti pe Maria Filipescu, si este putin probabil, a venit momentul sa o faceti. Tanara creatoare de bijuterii este una dintre marile sperante ale designului romanesc. Recunoscuta pentru stilul sau mereu proaspat, care jongleaza cu texturi si culori deosebite, Maria Filipescu reuseste sa surprinda publicul cu fiecare noua colectie.

Esti una dintre cele mai apreciate creatoare de bijuterii din Romania. De unde te inspiri pentru piesele pe care le creezi?
De fiecare data cand incep o colectie am o perioada de liniste si introspectie in care imi caut traseul, imi caut muza. Zonele de inspiratie sunt diferite de la o colectie la alta... de la chimie anorganica la aforisme latine si mecanisme de ceas. Imi construiesc o poveste, un concept cu forme si texturi contradictorii, „conflicte” compozitionale pe care le imortalizez in schite si mai apoi experimentez imbinari de materiale, tehnici de lucru, finisaje.
Stim ca in materie de design ai colaborat inclusiv cu trupe de teatru. A fost vorba doar de bijuterii sau si de costume sau elemente de decor? Mai ai vreun proiect inedit in plan pentru viitor?
In colaborarea mea cu teatrul m-am exprimat creativ in toate zonele, de la machiaj si coafura, pana la podoabe, costume, decor. A fost incitant, iar in viitor m-as bucura sa mai am ocazia de a repeta experienta.
Probabil te numeri printre putinele persoane care si-au croit o cariera din propria pasiune. In ce masura timpul dedicat profesiei se intrepatrunde cu viata ta personala?
Profesia si viata personala au fuzionat perfect inca de la inceput. Acestea s-au sudat atat de bine incat nu ma pot detasa nicio secunda de una sau de alta. Ceea ce fac ma defineste in totalitate si consider ca este o extensie fireasca a mea.
In una dintre cele mai noi colectii ale tale, a n o r g a n i c, ai lucrat cu o gama foarte variata de materiale. Ce inseamna pentru tine acest joc de texturi?
Pentru mine, acest joc de texturi este un instrument plastic care ma defineste. Insa am intotdeauna mare grija la „doze”. Uneori, abundenta de elemente poate duce la un scurtcircuit stilistic, la incoerenta.

Bijuteriile sunt o completare a personalitatii unei femei, dar ce importanta au detaliile precum pielea mainii care poarta un inel sau o bratara?
In opinia mea, acest aspect este unul esential. Eleganta inseamna inclusiv o mana fina si ingrijita. Este acel detaliu care iti completeaza si echilibreaza tinuta. De aceea, personal acord intotdeauna o atentie deosebita pielii mainilor mele. Am grija sa le hidratez zilnic si incerc sa le protejez cat mai mult de actiunea factorilor externi. Chiar si in timpul treburilor casnice, de care nimeni nu poate scapa, ma asigur ca folosesc produse de calitate superioara, care sunt blande cu pielea mea. Pentru spalatul vaselor folosesc Fairy DermaProtect, o formula noua, dezvoltata de experti dermatologi, care pastreaza nivelul normal de hidratare al pielii in momentul utilizarii. Spalatul vaselor devine o experienta senzoriala, cu parfum de Aloe Vera & Coconut, Water Lilly & Joboba sau Silk & Orchid, iar pielea mea ramane fina si catifelata.
Vino alaturi de noi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/FairyRomania

Fairy

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.