Setari Cookie-uri

Meserie profitabila la orizont: cate mii de euro castiga un coach

Antreprenorii de astazi nu mai sunt cei de acum 10 ani.

Activitatea de coaching inregistreaza cresteri importante la nivel mondial, inclusiv in Romania, unde tot mai multi manageri din multinationale si, in ultima vreme, multi antreprenori romani apeleaza la un coach pentru a descoperi solutiile provocarilor din business.

Si cand cererea este mare, si remuneratiile unui coach cresc, ajungand de la 100 euro pe ora pentru unul aflat la inceput de cariera pana la 700-800 de euro pentru o sedinta cu un coach cu experienta.

Depinde foarte mult de experienta coach-ului, de clientii cu care a mai lucrat. Venitul mediul al unui coach este de 24.000 de dolari anual, a declarat coach-ul Lilia Dicu, citand datele Federatiei Internationale de Coaching, in cadrul Start-Up Wall-Street, emisiune moderata de jurnalistul Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

Potrivit acesteia, la coaching apeleaza oameni din middle-managementul companiilor, din top management, iar cei mai importanti clienti sunt presedintii de companii. O categorie care incepe sa fie din ce in ce mai atrasa de coaching sunt antreprenorii romani.

Citește și:

"Antreprenorii romani sunt foarte flexibili, nu isi fac bugete pentru coaching si training. Antreprenorii de astazi nu mai sunt cei de acum 10 ani, nu mai pleaca dupa ureche, se intereseaza despre piata. Ei sunt mai interesati, mai deschisi si cand se confrunta cu o provocare, cand nu stiu ce decizie sa ia, atunci se indreapta catre coaching", a explicat Dicu.

Citeste continuarea articolului pe WallStreet.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.