Setari Cookie-uri

Nu ai acces la carte!

Arsene: Este jenant ca in Romania sa fie atat de putine librarii

Este jenant ca in Romania sa fie atat de putine librarii pentru ca astfel oamenii nu au acces la cultura, iar acolo unde exista librarii, de multe ori, cartile se afla alaturi de alte produse, a declarat pentru Wall-Street.ro, Iren Arsene, manager al Curtea Veche Publishing, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de carte cu afaceri de 1,45 milioane de euro anul trecut.

In Romania sunt in jur de 250 de librarii, dintre care 150 in Bucuresti, conform estimarilor Curtea Veche Publishing.

De altfel, majoritatea managerilor de edituri vorbesc despre slaba distributie a titlurilor si, de aceea, o parte dintre edituri au inceput sa isi dezvolte propria retea. Astfel, grupurile Humanitas si Nemira si-au deschis librarii in mai multe orase, in timp ce managementul Litera International a recurs la infiintarea de book-stop-uri (vitrine de cativa metri) in cele mai importante centre comerciale.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Piata nu depaseste un punct critic. Asteptam un declin pentru alinierea cu pietele europene.

Piata a stagnat in prima parte a anului. Cresteri semnificative nu au fost, piata tot nu reuseste sa depaseasca un punct critic. Asteptam in continuare un declic pentru alinierea cu pietele europene.Nu este greu sa ne gandim de ce suntem in aceasta situatie. Lectura nu e considerata un lucru necesar pentru evolutia individului, e o optiune pentru prea putini copii, la fel si pentru prea putini adulti si tineri, care dupa terminarea scolii cu greu reincep sa citeasca."

Citeste continuarea articolului pe Wall-Street.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.