Setari Cookie-uri

Mesaje, urari si sms-uri de Sfantul Andrei

Cele mai frumoase mesaje pentru cei care isi serbeaza ziua de nume de Sfantul Andrei.

30 noiembrie este marcata in calendarul crestin-ortodox ca fiind una din cele mai importante sarbatori romanesti. Este ziua in care il sarbatorim pe Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei si apostolul care a raspandit crestinismul pe teritorul tarii noastre.

Inca din cele mai vechi timpuri noaptea de Sfantul Andrei a fost considerata una magica in care supranaturalul si planul real se intrepatrund, in care animalele capata puteri neobisnuite si in care ritualurile de dragoste sunt mai puternice ca oricand.

Numele de Andrei, Andreea provine din grecescul Andreas. Acesta este explicat ca semnificand „curaj”, „barbatie”. Persoanele care poarta acest nume de regula sunt altruiste, energice, responsabile si au o viziune colorata asupra vietii.

Numele de Andrei/Andreea este foarte comun in tara noastra si cu siguranta veti dori ca in aceasta zi sfanta, sa ’’ii colindati” pe sarbatoriti, cu cele mai frumoase mesaje si urari de Sfantul Andrei.

Citește și:

Mesaje de Sf Andrei

  • mesaje de sfantul Andrei Astazi este ziua numelui tau, un nume pur si gingas la fel ca tine. Iti doresc numai bine si fie ca Sfantul Andrei sa iti calauzeasca pasii si sa-ti lumineze calea.
  • Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca in fiecare zi, sa iti aduca liniste si pace! La multi ani cu momente frumoase si impliniri in viitor!
  • De ziua ta, iti doresc un buchet de fericire si bucurie care sa iti aduca in fiecare dimineata un zambet pe buze. La multi ani!
  • De ziua Sfantului Andrei, ca-i porti frumosul nume, eu iti urez tot ce-i mai bun si mai frumos pe lume.
  • Fie ca aceasta zi sfanta sa iti aduca zambete, sanatate, impliniri si multa iubire. La multi ani!

Sms-uri de Sf Andrei

  • sfantul Andrei Ciocnim un pahar in cinstea ta! Sa ne traiesti, Andrei!
  • Numele ce-l porti de Sfant, sa-ti dea putere si tarie, ani bogati si bucurie! La multi ani, Andreea!
  • Azi, de ziua numelui iti urez sa ai parte de zile senine si insorite, de fericire si de tot binele din lume!
  • Ca viata ta sa fie plina de succese si bucurie, iti urez sa ai in cale numai flori si-un cer senin si fara nori!
  • Pentru ca porti nume de Sfant, iti urez La multi ani si o zi incununata de binecuvantari.

Urari de Sf Andrei

  • De ziua ta de nume iti urez sa ai parte de o tona de noroc si doua tone de bucurie! La multi ani!
  • Iti doresc fericire,
    Sa te intampine dimineata
    Iti doresc bucurie,
    Sa iti incante viata
    La multi ani!
  • Iti doresc ca de ziua ta de nume dorintele sa devina realitate, sperantele sa devina impliniri si orice cadere un pas inainte. La multi ani!
  • In aceasta minunata zi emotia este prezenta, chiar daca tu esti departe! Iti trimit o briza, o adiere, un val, un sarut, o mangaiere. Iti trimit iubire! La multi ani!
  • Iti urez ca in aceasta zi frumoasa a Sfantului Andrei, natura sa-ti zambeasca si cei dragi sa te iubeasca. La multi ani!

Traditii si supersitii de Sfantul Andrei

Sarbatoarea Sfantului Andrei, numita in popor si Andreiul de iarna marcheaza trecerea de la vara la iarna si de la lumina la intuneric. Pe langa semnificatia religioasa, Andreiul de iarna are si o incarcatura simbolistica complexa, iar superstitiile legate de aceasta sarbatoare sunt nenumarate.
Vizioneaza documentarul de mai jos si vezi care sunt superstitiile legate de ziua Sfantului Andrei.

Citește și:

Se spune ca strigoii apar in ajun astfel ca pentru a te proteja de acestia trebuie sa te folosesti de usturoi. Gospodarii cred ca daca vor pune in noaptea de Sfantul Andrei la pragul casei si la ferestre usturoi, vor scapa de spiritele rele care le ameninta pacea sufleteasca. De asemenea, un alt mod de a alunga energiile negative din casa este sa intorci toate vasele cu gura in jos. Gospodaria mai poate fi ferita de boli si animale salbatice daca femeile fac un ocol al curtii cu una dintre cele doua lumanari cu care au mers la biserica.

Fetele care pun sub perna un fir de busuioc in aceasta noapte isi vor visa ursitul. Tot pentru a afla care este jumatatea lor, acestea trebuie sa stea goale intre doua oglinzi tinand in maini doua lumanari aprinse. Potrivit unui alt obicei legat de dragoste, fetele pot cuceri inima iubitului cu care se vor marita daca rostesc o incantatie dupa ce pun trei carbuni incinsi pe fundul unui ulcior de lut intors cu gura in jos.

Citește și:

Exista o superstitie care sustine ca putem afla cat de blanda va fi iarna care ne asteapta in functie de vremea din noaptea Sf. Andrei. Daca cerul va fi senin, nu vom avea parte de geruri si ninsori cumplite.

Au aparut de-a lungul timpului numeroase superstitii legate de lupi, acestia fiind asociati in mod particular cu aceasta sarbatoare. De Sf. Andrei nu se rosteste cuvantul “lup” pentru ca acesta sa nu iasa in calea oamenilor. Pentru a nu fi atacati de lupi, oamenii nu trebuie sa lucreze in aceasta zi. Persoanele care se piaptana de ziua Sf. Andrei risca sa fie mancati de lup.

Foto 1: Shutterstock

Foto 2: Sfantul Andrei, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.