Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

Cel mai asteptat moment al anului fie ca suntem copii sau adulti este dimineata de 25 decembrie, dimineata Craciunului cand alergam intr-un suflet la bradul impodobit sa vedem ce daruri a lasat Mosul pentru fiecare dintre noi, daca a mancat biscuitii si a baut laptele.

Legenda lui Mos Craciun

Se spune ca Mos Craciun este o versiune mai noua a lui Mos Nicolae, un batranel simpatic, cu parul alb, cu barba lunga si alba, imbracat intr-un costum rosu si cu un zambet cald pe fata. Retail jobs

Este un batranel care imparte cadouri tuturor copiilor si adultilor care au fost cuminti de-a lungul anului.
An de an Mos Craciun primeste milioane de scrisori fiind ajutat de spiridsi sa le citeasca si sa impacheteze cadourile astfel incat sa multumeasca pe toata lumea. Treaba Mosului nu este una usoara. El munceste in fiecare zi din an pentru a putea aduna milioane de cadouri si a multumii toate dorintele pe care le descopera in scrisori.

foto portret Mos Craciun sursa shutterstock

Se mai spune ca Mos Craciun are o sanie fermecata si niste reni fermecati care ca prin magie trag sania pana la cer de acolo de unde Mosul se uita cum fiecare copil il asteapta. Cu foarte mult timp in urma Mos Craciun a descoperit un praf magic care ii poate face pe reni sa zboare si le da putere astfel incat sa traga sania plina de cadouri. Astfel ca, Mos Craciun este ajutat doar de cei opt reni fermecati sa lase cadouri in fiecare casa.

El este batranelul ce aduce zambetul pe buze si bucurie in ochii copiilor in dimineata de Craciun. El este cel care face ca dorintele celor mici si celor mari sa devina realitate. Mos Craciun locuieste in Laponia alaturi de Doamna Craciun si de cei unsprezece spiridusi ai lor. Sunt o familie mare si fericita care asteapta dimineata de Craciun la fel ca noi ceilalti.

Haideti sa mai credem in Mos Craciun macar pentru o zi din an atunci cand visele noastre pot prinde aripi si un pic de magie!

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri