Setari Cookie-uri

Ne pregatim de Olimpiada: Cele mai bune momente de patinaj artistic

Top 5 cele mai bune numere de patinaj de la Jocurile Olimpice

Patinajul artistic a fost una dintre cele mai gustate discipline sportive si face parte din programul Olimpiadelor de 106 ani. Momentele de pe gheata imbina eleganta baletului cu precizia sportului.

Figurile si piruetele spectaculoase, mobilitatea, forta, gratia si disciplina competitorilor te tin cu rasuflarea taiata. De-a lungul timpului au existat o serie de patinatori care au avut curaj sa sparga tiparele si s-au facut remarcati nu doar prin valoarea sportiva numarului ci si prin talentul artistic.

Am facut o selectie cu 5 momente extraordinare care ne-au impresionat si care au ramas ca puncte de referinta pentru patinaj.

1. Jayne Torvill si Christopher Dean – Marea Britanie, 1984

Cuplul de englezi a cucerit aurul olimpic in cadrul competitiei de la Sarajevo din 1984. Cei doi au detinut recordul pentru cel mai mare punctaj obtinut de o pereche, dupa vechiul sistem de notare, obtinand 12 note de 6.0, cea mai mare nota la momentul respectiv.

Citește și:

Torvill si Dean au patinat atunci pe "Bolero" de Ravel. Desi din punct de vedere tehnic, nu au avut un program extraordinar de dificil, cuplul si-a meritat pe deplin medalia.

Au fost sincronizati la secunda si au avut o eleganta aparte. Miscarile se contopesc una in cealalta, intr-o maniera unitara. Ritmul reprezentatiei creste treptat iar figurile acrobatice au ramas intiparite in memoria juriului si a spectatorilor.

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.