Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate practici sexuale din antichitate

Top 4 ciudatenii sexuale din perioada antica

3. Pedofilia

Legaturile sexuale ale unui barbat cu un adolescent sau preadolescent poarta numele de pederastie, provenit din cuvantul elen paiderastia care se traduce prin „dragoste pentru baieti”. Aceasta era mai des intalnita in Atena insa obiceiul a prins si in Imperiul Roman.

De altfel, Zeus este unul dintre cei mai cunoscuti pederasti din Grecia Antica. Legendele spun ca Hebe, zeita tineretii, era responsabila cu umplerea cupelor de nectar la petrecerile zeilor din Olimp. Ea era fiica Herei cu Zeus. Din neatentie, in toiul unui banchet, a varsat o amfora plina cu lichidul divin.

Tatal sau, profund nemultumit de stangia ei, si-a indreptat privirea catre pamanteni, unde l-a vazut pe micul Ganymede. Atras de farmecul sau, regele zeilor l-a luat langa el pentru a-i servi ca paharnic si amant.

4. Teoria uterului plimbaret

Ipoteza potrivita careia uterul femeii are obiceiul sa isi schimbe pozitia in corp dateaza din Antichitate insa aceasta teorie a rezistat in practica medicinala secole la rand, in special in tarile europene. Chiar si celebrul Hippocrate sustinea acest lucru.

Citește și:

Deplasarea uterului in organism era nociva pentru femei si putea cauza tot felul de suferinte din cauza presiunii exercitate asupra altor organe. Una dintre afectiunile provocate de circuitul uterului era isteria. Pentru a trata o boala astfel declansata, medicul trebuia sa stabileasca intai unde anume s-a pierdut uterul apoi sa-l aseze la locul sau.

Acest lucru se intampla daca in zona respectiva se aplicau uleiuri parfumate care atrageau uterul, sensibil, pare-se, la mirosurile placute. Un tratament eficient impotriva isteriei era paroxismul. Cu alte cuvinte, orgasmul indus femeilor prin masturbare.


foto prima pagina
shutterstock afrodita stilizata

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.