Ziua Pacalelilor nu este o sarbatoare in sine dar traditia farselor este respectata atat in Europa cat si in SUA. Originile acesteia sunt destul de incerte si merg pana in perioada Imperiului Roman. Mai exact, pe 17 decembrie, dupa calendarul nostru, ei sarbatoreau Saturnalia, un festival grandios, cu numere de muzica si dans in cinstea zeului Saturn (Cronos la greci)

Mai tarziu, in Evul Mediu, acestea s-au transformat in Ospatul Pacalicilor, o sarbatoare in care nimeni nu mai tinea cont de clasa sociala. Saracii si bogatii se amestecau pe strazi iar limitele morale picau de cele mai multe ori cu desavarsire.

Desi pana la noi nu a ajuns obiceiul petrecerilor de strada pline de fast, am pastrat traditia pacalelilor. Unii insa, au dus glumele nevinovate la extrem.

foto shutterstock cuplu barfind

1. Eliberarea detinutilor

Potrivit site-ului Museum of hoaxes.com un ziar romanesc ocupa unul dintre locurile fruntase in topul farselor neinspirate de 1 aprilie. In anul 2000, publicatia respectiva a avut un articol in care informa ca detinutii din penitenciarul Baia Mare vor fi eliberati.

Familiile acestora, in jur de 60 de persoane, s-au dus pana la poarta inchisorii pentru a-i astepta pe cei dragi. Abia atunci au aflat cu stupoare ca stirea nu e nimic altceva decat o farsa.

In urma reactiei opiniei publice, ziarul a fost nevoit sa emita scuze oficiale.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: