Setari Cookie-uri

Top 10 capodopere ale artei erotice

Senzualitatea trupului uman in arta

Corpul uman a fost intotdeauna sursa de inspiratie pentru artisti. Formele voluptoase ale femeilor sau muschii barbatilor au constituit obiecte de fascinatie de la Michelangelo, a carui statuie care il intruchipeaza pe David ramane si azi un ideal de masculinitate, pana la fotografi care folosesc tehnici moderne de imortalizare a emotiilor noastre.

Desi toate operele de arta care infatiseaza omul intr-o ipostaza sexualizata nu pot fi cuprinse intr-un top 10, va invitam sa parcurgeti cateva dintre preferatele noastre.

Helmut Newton – Femeie la fereastra

Helmut Newton a fost unul dintre cei mai bun fotografi din lume si a colaborat ani in sir cu reviste ca Vogue si Playboy. Modelele sale, cu predilectie feminine, sunt imortalizate in atitudini lipsite de inhibitii, totusi cu o urma fascinanta de candoare. Printre numele mari care au fost fotografiate de artistul porno-chic se numara Sigourney Weaver, Sir Anthony Hopkins, Madonna sau Naomi Campbell.

Citește și:

Helmut Newton – Monica Bellucci

Una dintre femeile care l-au inspirat pe marele fotograf a fost Monica Bellucci. Mireasa intruchipata de ea pentru Newton aflata la limita dintre inocenta si senzualitate este una dintre cele mai frumoase fotografii fashion din lume.

Citeste mai multe despre Helmut Newton

foto YouTube

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.