Advertorial (P)Incepe campania sociala Invinge cancerul! Luptam impreuna!

Finantare totala pentru 5 planuri de tratament cu radioterapie IMRT-VMAT

La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul celei de-a VI-a editii a Conferintei FABC care a avut loc la Brasov, Centrul de tratare a cancerului Amethyst- Radiotherapy, a acceptat invitatia Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania de a sprijini campania sociala “Invinge cancerul! Luptam impreuna!”. Prin acest demers desfasurat la nivel national, Amethyst-radiotherapy va finanta integral cinci planuri de tratament cu radioterapie de ultima generatie.

Campania, care a inceput pe 28 iunie si se va incheia pe 14 iulie, se adreseaza pacientilor cu afectiuni oncologice diagnosticate recent, care au recomandare de tratament prin radioterapie. La finalul campaniei, o comisie oncologica condusa de Prof. Dr. Christian Chiricuta si Dl. Cezar Irimia, presedinte FABC, va selecta 5 cazuri care vor beneficia de plan complet de tratament ce include urmatoarele: consult medical initial si intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii. Formularul de inscriere si regulamentul campaniei pot fi accesate pe site-ul www.amethyst-radiotherapy.ro/invinge-cancerul-luptam-impreuna/

Unul dintre principalele motive care fac ca rata deceselor datorate cancerului din Romania sa fie peste media europeana il constituie lipsa unui tratament de radioterapie de ultima generatie. Campania sociala «Invinge cancerul! Luptam impreuna!» este o oportunitate extraordinara pentru bolnavii de cancer din Romania. Amethyst are nu doar mijloacele tehnice – IMRT-VMAT fiind unul din avantajele incontestabile ale centrului – ci si resursele umane, prin echipa proprie de medici cu o pregatire exceptionala si prin parteneriatele cu prestigioase Institutii de tratare a cancerului din lume. De aceea ne dorim ca oamenii sa stie ca au in noi un aliat de nadejde”, a spus Prof.Dr.Christian Chiricuta, director medical Amethyst-Radiotherapy.

Tehnologia IMRT – VMAT asigura unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile. Aceasta metoda de iradiere externa se foloseste in majoritatea tumorilor canceroase si se diferentiaza de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicata a iradierii si prin reducerea substantiala a timpului de expunere.

Centrul de Radioterapie Amethyst si-a inceput activitatea in Bucuresti in septembrie 2012. Actualmente este singurul Centru de Radioterapie din Romania care utilizeaza tehnica IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi si performante solutii de tratament a cancerului.

Amethyst face parte din cea mai mare retea de centre specializate in tratarea cancerului din Europa. A dezvoltat parteneriate cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO). Impreuna cu acesti parteneri, Amethyst garanteaza pacientilor accesul la cele mai bune tehnologii si cunostinte in domeniul radioterapiei.

Pentru mai multe informatii, apelati 021-9368.


Kudika
30 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri