Setari Cookie-uri

Ce este frumusetea si cine o detine?

Frumusetea, o viziune irezistibila pentru care am oferi orice doar sa o putem detine si sa ne aflam in preajma ei.

Frumusetea...acea viziune irezistibila pentru care nici macar raiul, la care visam toate in secret, nici macar el nu mai conteaza atunci cand esti in preajma ei. Dar, oare ce mai inseamna cu adevarat frumusetea? O mai putem descrie ca o expresie relativa care se naste in ochii celui care priveste? Mai suntem capabili sa o gasim in lucrurile care ne înconjoara? In oamenii langa care traim in fiecare zi sau in cei care ne apar in cale pentru o clipa?

Ce mai inseamna cu adevarat in ziua de astazi expresia: "daca esti frumoasa pe dinauntru asta e tot ce conteaza"? Oare se mai aplica sau a devenit o scuza pentru a uita sa avem grija de exteriorul care ne protejeaza sufletul?



Foto: frumusete, Shutterstock

Industriile de frumusete si fashion care valoreaza miliarde, ambele se modeleaza si depind de acest cult al venerarii atributelor fizice pe care publicul decide sa le atribuie ideii de frumusete. Cele mai multe dintre femei resimt acut efectele acestor decizii. Standardele se schimba atat de repede si atat de radical, incat in momentul in care ajungi aproape de perfectiunea pe care o credeai valabila, deja esti "demodata".

A venit momentul sa dam la o parte aceste bariere impuse de societate, sa privim cu admiratie ochii care oglindesc o inima frumoasa, nu cei care te privesc tamp si rece dupa un strat gros de machiaj, picioarele care nu fac zgomot pe asfalt...ci muzica, buzele de care nu te temi ca ar putea sa explodeze dar, cele care formeaza un zambet natural si plin de caldura, nu un corp in photoshop care iti prezinta o minciuna, ci un trup pe care poti citi tresaririle vietii cu tristeti, nebunii si momente de pasiune si fericire.

Cuvantul frumusete a devenit atat de controversat incat ne e teama sa-l mai pronuntam liber, a devenit un tel atat de greu de atins incat suntem dispusi sa ne sacrificam sufletul pentru a-l obtine, a devenit ceva atat de pretios incat ne-a trasformat in fiinte invidioase si geloase incapabile sa vedem sau sa acceptam frumusetea celui sau celei de langa noi, indiferent de unde provine ea.

”Imperfectiunea este frumoasa, nebunia este geniu si este mai bine sa fii absolut ridicol decat absolut plictisitor”. Marlyn Monroe

Asa cum cunoasterea inseamna putere si frumusetea inseamna putere. Doamnelor, domnisoarelor cititi mult, dezvoltati-va mintea si caracterul, exercitati-va drepturile pentru care eroinele miscarii feministe au luptat ca noi sa le avem si depuneti eforturi pentru a deveni cineva care face o diferenta in lume. Si pssst...in timp ce faceti toate acestea nu uitati sa purtati lip gloss si rimel si sa va simtiti mereu asa cum sunteti cu adevarat: frumoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.