Setari Cookie-uri

Prietenie adevarata, o iluzie frumoasa sau antidotul impotriva suferintei

Ce mai inseamna in ziua de astazi o prietenie adevarata? Uniunea totala cu o persoana care a ales sa te tina de mana in lupta spre implinire sau acel ceva imposibil de atins in aceasta lume?

Suntem din ce in ce mai prinsi in aceasta fuga, din ce in ce mai alerta, catre ceva. Ce reprezinta acel ceva, nici noi nu mai stim, de multe ori ne pierdem pe drum doar pentru a ne regasi din nou si a prinde un alt start.

Cand eram mai mica aveam certitudinea ca “prietena cea mai buna” va imbatrani in timp ce va bea cafele impreuna cu mine, uitandu-ne pe geam la o lume cu totul diferita de cea in care am crescut noi. Credeam ca persoana care imi va declara prietenia sa, va ramane mereu alaturi de mine, va fi sincera si va lupta pentru mine. Crescand insa realizezi ca visele si sperantele din copilarie cu greu se potrivesc cu realitatile, de multe ori dure, ale maturitatii.

O prietenie adevarata nu se cantareste in bani, ci in sentimente

prietenie adevarata
Foto: prietene, Shutterstock

Inainte de a cauta o prietenie adevarata, gandeste-te daca esti tu un prieten real, daca esti capabil sa oferi, sa lupti, sa sustii. Simpatia poate sa fie instantanee, dar prietenia, iubirea si relatiile adevarate se construiesc in timp. Viata are grija sa ne ofere teste pentru a vedea daca meritam sau daca suntem capabili sa avem in grija un suflet care se decide sa fie al nostru.

Prietenii adevarati nu sunt frumosi pentru felul in care arata, merg sau vorbesc, ei sunt frumosi pentru ca sunt sinceri, pentru ca le pasa, pentru ca te sustin si sunt acolo. Un prieten veritabil este acela care ajunge sa empatizeze cu gandurile si sentimentele tale, nu este mereu de acord cu tine, dar lupta pentru fericirea ta si te ajuta sa vezi dincolo de iluzii, care vrea sa te cunoasca atat de bine incat sa stie cand sa te ia in brate sau cand sa te impinga cu toata puterea inainte. Se supara, dar nu pleaca, isi descarca frustrarile si ce il deranjeaza, dar te iarta si nu uita niciodata de tine, stie sa te proiecteze si sa-ti vorbeasca poate mai bine decat o poti face tu in unele momente, nu te critica, dar te ajuta sa evoluezi.

O prietenie adevarata nu se cantareste in bani, kilograme, lucruri materiale sau ce ne punem pe noi, iar toate acestea o fac sa fie atat de rara, atat de greu de atins, ca un vis frumos ce se risipeste o data cu primele raze ale realitatii. Prietenii falsi sunt ca umbrele, urmarindu-te mereu in lumina, dar lasandu-te singur in intuneric. Din nefericire acesti cinici “actori” sunt si vor fi mereu in lume, depinde doar de tine sa-i descoperi si sa le dai jos masca.

Am invatat de mult ca o prietenie adevarata nu are valoare, ci este unul din acele lucruri care dau valoare vietii. Ca suflete pereche nu inseamna doar doi oameni care formeaza un cuplu, ci doua suflete care aleg sa fie acolo unul pentru celalalt, ca nu poti sa ai multi prieteni reali, dar nici nu conteaza, important este sa ii ai pe cei care trebuie.

La poarta prieteniei nu bati cu sacosa plina de avutii, ci cu sufletul tau dezgolit si cu tot ce are el de oferit. Nici o legatura nu poate, insa, reusi daca ambele parti nu sunt dispuse sa lase de la ele, daca ambele parti nu ofera, daca ambele parti nu lupta.

prietenie adevarata
Foto: prietene care se distreaza, Shutterstock

Curiozitatea si dorinta de aventura naste povesti, iar povestile nasc o relatie de prietenie adevarata, aceea poate sa fie cu fata cu codite din ultima banca, care treptat ajunge cu tine in banca, iar de acolo in dreapta ta si mereu alaturi de tine in aventura vietii, poate sa fie fata timida si romantica care a reusit sa te completeze si sa te faca sa visezi, poate sa fie fata ambitioasa pe care o admiri si pe care ajungi sa o descoperi dincolo de stratul ei puternic, poate sa fie cea care te face sa razi nebuneste, iar legatura voastra este pe atat de diferita pe atat de extraordinara, poate sa fie omul care te scoate mereu din cele mai negre momente ale tale si care este de ajuns sa fie acolo pentru a stii sigur ca totul va fi bine.

Prietenia adevarata se naste fara motiv si se traieste pur si simplu cu toata fiinta ta, iar implicarea afectiva si sacrificiile pe care le faci, de buna voie si nesilita de nimeni, sunt piatra de temelie a unei legaturi ideale. Putini o inteleg, putini o pastreaza, foarte putini o traiesc si indiferent ca este sau nu o iluzie frumoasa, este una dintre putinele pe care merita sa o sadesti in inima.

Citește și:

Foto prima pagina: prietene, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.