Setari Cookie-uri

Mesaj de Craciun pentru copilul din mine

Mai tii minte noptile acelea magice in care asteptai cu nerabdare ca mosul sa apara si sa lase sub brad materializarea dorintelor tale?

A trecut ceva timp de cand nu am mai inchis ochii pentru a privi adanc in trecut, in zilele in care prezentul era un viitor maret si plin de impliniri. Nu stiu de ce dar, in perioada asta te regasesc mai mult ca niciodata si imi lipsesti. Cu fiecare an insa, te indepartezi din ce in ce mai mult de mine si imi e greu sa te mai aud, sa te mai simt.

Descopera cele mai frumoase jucarii pentru copii si bebe aici.

Mesaj de Craciun: povesti nemuritoare si miracole ce devin realitate

A venit iar perioada care iti placea atat de mult, in care sufletul iti salta de bucurie la vederea luminitelor, a cadourilor, a fericirii si a iubirii. Perioada in care credeai, mai mult ca oricand, in magie si in indeplinirea dorintelor. Credeai in povesti nemuritoare, in care miracolele devin realitate, in care inimile se dezgheata cu bagheta magica a sperantei.

Craciun
Foto: Craciun, Shutterstock

Am ajuns sa nu mai stiu ce inseamna cu adevarat sarbatorile. Nu mai stiu daca sunt doar niste zile pe care le petrecem mancand cat mai mult, de parca atunci s-ar termina toata mancarea din lume, daca e ceva comercial, traditional sau apropierea de familie. Ma uit in jur si vad atat de multa agitatie, fete pe care se citeste tristete sau nervozitate, iar timpul…ah timpul pare ca s-a inversunat impotriva noastra si trece pe langa noi in cea mai mare viteza. Lumea alearga ingrijorata dintr-o parte in cealalta sa gaseasca ceva dar nu stiu inca sigur ce cauta, colindatorii s-au transformat in impostori, iar noi ne ascundem in spatele usilor sperand sa plece cat mai repede. Am pierdut un lucru esential….pe tine, care te afli in fiecare dintre noi.

Sarbatoarea de Craciun trebuie sa insemne iubire, liniste, bucurie. De ce a devenit atat de greu sa mai simtim asa? Vreau sa-ti spun ca am nevoie de tine, am nevoie sa ma las purtata pe aripile credintei, iar tu puteai sa o faci. Mai stii cum stateai in Noaptea de Ajun, cu emotii mai mari decat inaintea oricarui test de la scoala? Dar Mos Craciun nu se arata atat de usor, reusea sa te pacaleasca de fiecare data si chiar daca iti promiteai ca in anul urmator o sa-l prinzi, nimic nu mai conta in secunda in care priveai sub brad si vedeai acolo, stralucind feeric, cadoul cu numele tau.

Iti scriu acest mesaj de Craciun pentru ca vreau sa-mi calauzesti pasii, sa pot sa-mi deschid inima si sa privesc dincolo de lumea franta care se arata in mod ostentativ in fata ochilor mei. Vreau sa plutesc zgomotos de libera si de fericita prin aerul de sarbatoare, asa cum o faceai tu. Vreau sa uit de tot ce inseamna rautate, invidie, durere sau tristete si sa privesc in sufletele celor pe care ii iubesc. Vreau sa traiesc cu toata puterea mea, singura perioada pe care o stiu, in care se poate zari o licarire de speranta si in cel mai intunecat colt de pe pamant.

Foto prima pagina: Craciun, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.