Setari Cookie-uri

Advertorial (P)Totul despre poinsettia sau Steaua Craciunului

Poinsettia, cunoscuta si ca Steaua Craciunului este cea mai populara floare a lunilor noiembrie si decembrie.

Poinsettia poate fi un dar minunat sau poate infrumuseta casele si birourile in zilele de sarbatoare. In ultimii ani a devenit foarte populara si la noi si impodobeste casele de Craciun. Pentru ca este foarte apreciata, cei care cresc poinsettia aduc in fiecare an, pe langa tradionalele flori rosii, albe, roz si poinsettia de culoare verde, mov si galbena.
Si nu, nu sunt otravitoare. Legendele urbane sunt responsabile pentru acest mit toxic. Asociatia Florarilor Americani s-a alaturat cercetarior realizate de Universitatea de Stat din Ohio, testand diverse parti ale plantei, dovedind ca poinsettia nu este toxica nici pentru oameni si nici pentru animale.

Planta sarbatorilor de iarna

Ambalati vasul in care este asezata poinsettia cu folie metalica, panglica si o funda. Alegeti un ambalaj metalic, folie stralucitoare argintie, rosu aprins, verde sau alba. Dupa ce ati acoperit vasul, legati-l cu o panglica colorata, in carouri sau catifea. Putina stralucire si eleganta vor incanta prietenii si familia.
Daca nu aveti inspiratie, o puteti comanda online sau o puteti incadra intr-un cos gourmet, care, pe langa savoare, va aduce si incantare ochilor.


Presarati sclipici pe frunze, caci Craciunul si sclipiciul merg la fel de bine ca bradul cu beteala. Putin sclipici argintiu sau rosu, pe frunze pot face ca poinsettia sa atraga si mai multe priviri. Insa nu exagerati, presarati putin pe frunze si bractee. Va intrebati ce inseamna bractee? Florile acestei plante sunt de fapt frunze, care se numesc bractee.

Poinsettia poate sa creasca si afara, daca temperatura minima nu scade sub 80 – 100. Cand frunzele incep sa cada, la sfarsitul iernii, taiati tulpinile nesanatoase. Alegeti o zona cu drenaj bun in gradina dumneavoastra, care sa fie insorita si sa fie protejata de vanturi puternice. Plantele care sunt tinute afara pot ajunge la inaltimea de 2 – 3 metri, dar este recomandata taiere acestora la un interval de 2 luni.
Poinsettia trebuie udata in mod regulat regulat si tinuta intr-un loc luminos si aerisit.

Noi, cei din Roflora – florarie online, suntem mandri ca facem legatura intre clientii nostri si cele mai bune florarii locale si internationale de aproape 10 ani. Cu sediul central in Iasi, Romania, Roflora a livrat mii de buchete de flori comandate online, prin reteaua internationala Teleflor International. Roflora activeaza pe piata locala si internationala ca reprezentant pentru Romania al prestigioasei firme Teleflor International, cu sediul in UK, firma care are acest obiect de activitate din anul 1947.

Cand vine vorba de livrare de flori și servicii florale pentru clienți, va asiguram ca livram buchete excelente, aranjate cu pricepere si rafinament. Pasiunea noastra pentru flori poate fi vazuta in aranjamentele de clasa mondiala, pe care florarii nostri le fac pentru comenzile nationale si internationale.


Kudika
23 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.