Alexander Pope a fost unul dintre cei mai mari poeti englezi ai secolului al XVIII-lea. Autorul este cunoscut in primul rand pentru versurile lui satirice, apoi pentru efortul colosal pe care l-a depus la traducerea cat mai fidela a operelor lui Homer.

Potrivit obiceiuiului acelei perioade din familiile instarite, Pope a fost educat acasa, pe de-o parte datorita averii, insa pe de cealalta cauza, legislatia acelui secol avea interdictii severe pentru cei care nu erai de religie anglicana iar Pope era romano-catolic.

La varsta de 12 ani, Alexander Pope s-a imbolnavit de o forma de tuberculoza care afecteaza oasele. Astfel, trupul sau era deformat si s-a oprit din crestere la 1,37 m. Dincolo de aceasta problema, boala de care suferea Pope producea dificultati la respirare, febra, inflamarea mucoaselor, dureri de oase si abdominale.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara Rape of the Lock, Eseu asupra criticii si Eloise catre Abelard.

Arta

Atat de vasta este arta si atat de ingusta este inteligenta umana.

Arta

Natura este o arta inca necunoscuta omului.

Ateu

Un ateu este doar un nebun, un ironizator ridicol al pietatii.

Barbati

Barbatii sunt manati de pasiuni multiple, Femeile, in schimb, de numai doua, simple; Cand se-mplinesc acestea este pace-n curte: Gustul de placeri si miscarea vino - du-te.

Batranete

Cei mai multi oameni batrani sunt ca si cronicile vechi care contin lucruri plictisitoare dar adevarate din vremurile trecute, si nu merita osteneala de a fi consultate decat pentru acestea.

Binecuvantare

Speranta imprimavareaza etern in pieptul omului; omul nu e nicicand, ci pentru totdeauna binecuvantat.

Crima

Este, cerule, o crima sa iubesti prea bine?

Critica

In fiecare zi critica-te singur pentru ceea ce ai facut gresit cu o zi inainte.

Datorie

Cinstea si rusinea nu provin din nicio conditie. Fa-ti datoria: in aceasta consta cinstea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: