Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Domeniile web - Mini-ghid pentru incepatori

Ce este un nume de domeniu? Inainte de a-ti crea un site, ai nevoie de un nume de domeniu. Un domeniu web este numele site-ului. Un nume de domeniu nu este ceva fizic, este doar un sir de caractere care da site-ului tau o identitate. Cateva exemple de nume de domenii: google.ro, webhosting4.net, yahoo.com, wikipedia.org Pentru a avea propriul domeniu web, va trebui sa inregistrezi domeniul dorit la un registrator de domenii.

Unde pot inregistra un nume de domeniu?

Exista mai multe firme care ofera acet serviciu. Noi va recomandam sa va inregistrati numele de domeniu la WebHosting4.NET : https://www.webhosting4.net/inregistrare-domenii

WebHosting4.NET iti ofera posibilitatea sa inregistrezi un nume de domeniu .RO, pe viata, sau un domeniu cu o alta extensie (.eu .com .net...etc) in numai cateva minute.

Alegerea unui nume de domeniu
Numele unui domeniu este importanta din mai multe motive. In alegerea unui nume de domeniu poti tine cont de mai multe lucruri, cum ar fi cuvintele cheie care vor caracteriza activitatea site-ului, numele firmei, numele personal, numele brand-ului pe care doresti sa-l construiesti. Un alt motiv ar fi plusul de expunere pe care il ofera site-ului numele de domeniu in cadrul procesului de optimizare web.


Care este diferenta dintre un nume de domeniu si web hosting?

Incepatorii pot face confuzia intre numele de domeniu si web hosting. Pentru a intelege diferenta, fa urmatorul exercitiu de imaginatie: un nume de domeniu este adresa casei, iar web hostingul este spatiul casei. Asadar, numele de domeniu este numele site-ului, care trebuie gazduit pe un server (web hosting).


Despre extensiile unui nume de domeniu

google.ro, webhosting4.net, yahoo.com, yahoo.co.uk, wikipedia.org... sunt exemple de nume de domenii care se termina cu o "extensie": .ro, .net, .com, .org, .co.uk.

Cele mai multe dintre aceste extensii sunt deschise pentru inregistrarea publica, insa exista si reglementari stricte pentru unele dintre ele. De exemplu, .org este restrictionat organizatiilor, .edu institutiilor de invatamant.

Domeniu vs Subdomeniu
Sa luam ca exemplu mail.yahoo.com.

Yahoo.com este domeniul, iar mail.yahoo.com este subdomeniul.

Un domeniu este unic (de exemplu, nu poate exista decat un singur domeniu Yahoo.com) si trebuie sa fie inregistrat la o firma specializata de inregistrare a domeniilor. Subdomeniile sunt "fisiere" aflate sub directorul root al domeniului, utilizate, in mod normal, pentru a organiza continutul site-ului in diferite limbi sau diferite categorii.


Kudika
24 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.