Jerome Klapka Jerome s-a nascut pe 2 mai 1859 a fost un celebru umorist englez, eseist si romancier, cunoscut in mod special pentru romanul sau satiric Three men ina boat –to say nothing about the dog, tradus in romana ca Trei intr-o barca (fara a mai socoti si cainele). Acesta a beneficiat si de o continuare, respectiv Three men on the bummel - Trei pe doua biciclete. In general, stilul sau este caracterizat de o intelege calda si lipsita de verdicte in ceea ce priveste slabiciunile umane, precum si de abilitatea de a gasi umorul in neplacerile cotidianului. Jerome s-a stins din viata in 1927.

Adevar

E preferabil sa spui intotdeauna adevarul, bineinteles doar daca nu esti un mare mincinos.

Barbat

Un barbat nu se schimba niciodata in bine. Secatura ramane tot secatura!

Barbati

Barbatii la care ne gandim [...] se pot imparti in doua clase: barbati care ar trebui sa ne placa, dar nu ne plac, si barbati care nu au niciun motiv sa ne placa, dar ne plac.

Bucurie

O noua viata incepe pentru noi cu fiecare secunda. Sa mergem inainte, cu bucurie, sa o intampinam. Chiar daca o vom face sau nu, trebuie sa insistam si vom merge mai bine cu ochii atintiti inainte, decat privind inapoi.

Casatorie

O fata cand se casatoreste crede intotdeauna ca a castigat un iubit, dar de cele mai multe ori isi da seama ca l-a pierdut.

Cumintenie

Barbatii nu pacatuiesc cu femei cuminti.

Dragoste

Dragostea e o afacere femeiasca.

Egoism

Egoismul este pur si simplu un alt nume dat vointei.

Experienta

Experienta este doar amintirea cailor batute pana atunci in mintea unui calator care merge mereu inainte, intr-un tinut necunoscut.

Femeie

Asa-i cand se face curte in toata lumea. Si la batrani si la tineri, din cate mi-am dat eu seama. Barbatu-i numai ochi, iar femeia numai urechi. Se pare ca nu le ramane loc si pentru bun simt.

Femeie

Traia odata un barbat, iar o femeie il iubea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: